Löydät pohjallisemme tämän sivun lopusta.

Tuoteryhmässä on valmispohjallisia, jotka soveltuvat jalkaterän ongelmien kuntoutukseen. Tämän tuoteryhmän kaaren tukea tarjoavia pohjallisia voi erittäin hyvin käyttää myös niin sanottuina mukavuuspohjallisina esimerkiksi tilanteissa, joissa halutaan edistää jalkineiden käyttömukavuutta.

Jalkaterän eri ongelmissa harjoittelu on usein ensisijaisen tärkeää. Luethan lisää jalan ongelmista ja erillisen artikkelin pohjallisten hyödyistä. Seuraavalla videolla kerromme pohjallisten hyödyistä kivun lievittämisessä ja kuntoutuksessa.

Osa tuoteryhmän pohjallisista sopii suurimmalle osalle väestöstä. Huomioitavaa on kuitenkin, että suuremmalla ja jäykemmällä tuella varustetun pohjallisen pitkittäiskaaren tuki saattaa olla liian suuri, jos oma jalan pitkittäiskaari on matala. Näiden pohjallisten kohdalla tuotekuvauksissa lukee, että ko. pohjallinen sopii korkeakaariseen tai normaalikaariseen jalkaan. Pystytte valitsemaan sopivat pohjalliset lukemalla tuotekuvaukset.

Mikäli teillä on todettu erittäin matala jalkaterä, olette kokeneet äkilliset trauman tai teillä on diabetekseen liittyviä haavaumia, niin on suositeltavaa konsultoida jalkaterään erikoistunutta lääkäriä, fysioterapeuttia, jalkaterapeuttia tai muuta alaraajaan erikoistunutta ammattilaista ennen apuvälineen valintaa. Tuolloin saatatte tarvita yksilöllisesti tehtyjä apuvälineitä ongelmanne hoitoon. Mikäli tilaamanne tuotteen käytöstä huolimatta kärsitte edelleen jalkaterän ongelmista, niin suosittelemme viimeistään tuolloin hakeutumaan ammattilaisen arvioitavaksi.

Ensimmäisinä viikkoina pohjallisia kannattaa käyttää noin 1-3 tuntia päivässä, jotta jalka tottuu pohjallisen antamaan tukeen.

Pohjallisten vertailua
Valikoimissamme olevien pohjallisten vertailua