Järjestämme myös alaraajakuntoutukseen liittyviä koulutuksia.

Seuraava kuntoutusalan ammattilaisille suunnattu kahden päivän mittainen koulutus pidetään 15.4 – 16.4.2023 Helsingissä. Voit ilmoittautua kurssille laittamalla viestiä osoitteeseen info@jalkaspesialisti.fi

Kurssin sisältö

Koulutuksessa perehdytään yleisimpien alaraajojen vaivojen hoitoon sekä alaraajakuntoutuksen perusperiaatteisiin. Kurssilla käydään läpi erityisesti jalkaterän alueen tutkimista sekä terapiaa. Kurssilla käsitellään lyhyesti myös polven kuntoutusta. Kuntoutus voi koostua esimerkiksi harjoitteista, mobilisoinneista, eri nivelten sarjavalmisteisista tai yksilöllisistä ortooseista, teippauksista tai kuormituksen oikeanlaisesti säätelystä.

Kurssi soveltuu erityisen hyvin mikäli:

  • Sinulla on jonkin verran kokemusta alaraaja-asiakkaista
  • Työskentelet terveysaseman tai sairaalan avovastaanotolla ja osalla asiakkaistasi on alaraajaongelmia
  • Tai työskentelet yksityisellä sektorilla ja osalla asiakkaistasi on alaraajaongelmia

Kurssi soveltuu myös niille tietojen päivitystä kaipaaville fysioterapeuteille, jalkaterapeuteille, osteopaateille ja muille kuntoutusalan ammattilaisille, joiden asiakaskunnasta merkittävällä osalla on alaraajojen vaivoja.

Paikka, aika ja hinta

Koulutus pidetään 15.4.2023 – 16.4.2023 Helsingin Hieronta-Akatemian tiloissa osoitteessa Ruusulankatu 11 B, 00260 Helsinki. 15.4 päivä alkaa klo 9.30 ja päättyy klo 17. Sunnuntaina aloitamme klo 8.45 ja lopettelemme n. klo 15.00. Hinta 340 euroa (sis. ALV 24%).

Koulutukseen osallistuneet voivat osallistua 16.4.2023 klo 15.15 – 17.15 pidettävään pohjalliskoulutukseen, jossa käydään läpi pohjallisten vaikutusmekanismeja sekä tutustutaan yleisiin kiilaustekniikoihin. Iltapäivään osallistumisen lisähinta on 40euroa (sis. ALV 24%).

Kurssimateriaali

Koulutukseen osallistuneet saavat kattavan opintomateriaalin käyttöönsä, joka on jaoteltu selkeästi myös jatkokäyttöä varten. Sisällysluettelon avulla löytää helposti fysioterapeuteille tarkoitettua perustietoa esimerkiksi siitä, miten tibialis posteriorin toimintahäiriötä tai akillesjänteen tendinopatiaa voidaan hoitaa fysioterapeuttisin menetelmin tai mitä annettavaa fysioterapeutilla on polven nivelrikkoon.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen: 7.4.2023 mennessä osoitteeseen info@jalkaspesialisti.fi 

Ilmoittautumisen voi perua maksutta 8.4.2023 mennessä.

Kouluttajat

Kouluttajana ensimmäisenä päivänä ja osin toisena päivänä toimii Jalkaspesialisti.fi perustaja fysioterapeutti YAMK Antti Mässeli. Antilla on monipuolista kokemusta perusterveydenhuollosta (esimerkiksi lääkinnällisenä kuntoutuksena myönnettävien alaraajaortoosien apuvälinearviointien toteuttamisesta ja hallinnoinnista), erikoissairaanhoidosta, apuvälineistä, kouluttamistehtävistä ja yksityiseltä sektorilta. 

Toisena kouluttajana toimii fysioterapeutti Hany Soliman. Hanylla on syvällistä osaamista erityisesti erikoissairaanhoidosta ja fysiatrian poliklinikalla toimimisesta, mutta monipuolista osaamista on karttunut myös muun muassa alaraajojen mobilisoinneista ja koulutustehtävistä.

Järjestämme koulutuksia pyydettäessä myös esimerkiksi terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja yksityisillä klinikoilla.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.