Polven alueen kivut voivat johtua erilaisista ongelmista. Vaivojen hoidossa tärkeässä osassa ovat omahoito, oikeanlainen jalkine sekä usein myös apuvälineet. Kipuapuri auttaa sinua löytämään sopivat apuvälineet. Kipuapurin avulla pääset lukemaan myös kattavia tekstejä jalkojen eri ongelmista.

polven-ulkosyrjan-kipu-2

Polven ulkosyrjän kipu

Varsinkin ikääntyneillä polven ulkosivun kivun syynä on useimmiten polven nivelrikko. Esimerkiksi trauman vuoksi myös mm. nivelkierukka tai rustovaurio voi aiheuttaa oiretta. Polvi voi oireilla myös alaselästä säteilevän kivun tai patellofemoraaliseen kipuun kuuluvan juoksijan polven takia.

Varsinkin polven ulkosivulle oiretta aiheuttavassa nivelrikossa OA Reactionista (Alpha tai Omega) tai sisäsivultaan kiilatuista pohjallisista saattaa olla hyötyä.

polven-sisasyrjan-kipu-2

Polven sisäsyrjän kipu

Ikääntyneillä polven sisäsivun kivun syynä on useiten polven nivelrikko. Esimerkiksi trauman vuoksi myös mm. nivelkierukka tai rustovaurio voi aiheuttaa oiretta. Polvi voi oireilla myös plican tai pes anserinuksen takia.

Varsinkin polven sisäsivulle oiretta aiheuttavassa nivelrikossa OA Reactionista (Alpha tai Omega) tai ulkosivultaan kiilatuista pohjallisista saattaa olla hyötyä.

Patellofemoraalinen kipu

Polvilumpion etuosan kipu

Polven etuosan kipu voi johtua esimerkiksi patellofemoraalisesta kivusta. Siinä harjoittelu on tärkeintä. True Pull Lite polvilumpiotuella voidaan ohjata lumpiota keskemmälle ja pohjallisten (kuten Currex Med Arch) avulla jalan linjaus saattaa parantua. Oireilu voi liittyä myös mm. Hoffan tautiin. 

Patellan alueen kipu

Polvilumpion alaosan ja jänteen alueen kipu

Hyppääjän polvessa kipu on patellajänteen yläosassa. Sinding-Larsen-Johanssonin- taudissa ja polven limapussin tulehduksessa ongelma on hieman ylempänä jänteen kiinnityskohdan alueella.

CRX patella polvilumpiotuen avulla jänteeseen tuleva kuormitus ja kipu voi vähentyä. Jalan linjaushaasteisiin esimerkiksi Currex Med Arch pohjalliset voivat tarjota helpotusta.

Osgood schlatterin tauti

Sääriluun kyhmyn alueen kipu

Osgood-Schlatterin tautia esiintyy kasvuikäisillä. Kipu pahenee reisilihaksen jännityksen yhteydessä. On tärkeää sovittaa harjoittelun ja levon määrä tilanteen vaatimalla tavalla. CRX patella polvilumpiotuen avulla jänteeseen tuleva vetorasitus voi lievittyä.

Sivustolla jalkaspesialisti.fi olevat tiedot eivät korvaa ammattilaisen antamaa lääketieteellistä neuvontaa. Myöskään sivuston jalkaspesialisti.fi sisältöä ei saa käyttää diagnoosin tai hoidon perustana, vaan se on ainoastaan täydentävää tietoa. Vain lääkäri voi tehdä diagnosointia. Apua kuntoutukseen saat esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneelta terapeutilta tai jalkaterapeutilta.

Alaraajoihin liittyvä oireilu saattaa toisinaan liittyä alaselästä säteilevään kipuun.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.