Tarsaalitunnelin oireyhtymässä jalkaterän sisäsivulla ja alla voi ilmetä polttavaa kipua sekä tunnottomuutta. Hermo kulkee sisemmän kehräsluun kohdalta ahtaasta paikasta, joten esimerkiksi alentunut jalkaterän ryhti voi altistaa hermon puristukseen. Oireeseen voi altistaa myös turvotus, pitkäaikainen rasitus, aiemmin tapahtunut nilkan nyrjähdys, diabetes tai reuma.

Alueen kipu voi liittyä myös muusta kantapään alueen kivusta, kuten plantaarifaskiitista.

Tarsaalitunnelin oireyhtymän hoito

Sopivan kokoiset ja kantapään alueelta tukevat kengät ovat tärkeä osa tarsaalitunnelin oireyhtymän hoitoa. Virheasentoa voidaan vähentää pohjallisilla ja harjoittelulla, mutta terapeutin ohjaamia pohkeen venyttelyitä ei kannata myöskään unohtaa. Terapeutti voi ohjata tibialis hermoa mobilisoivia harjoitteita. Rasituksen vähentäminen, tulehduskipulääke, kylmä ja tarvittaessa ylipainon pudottaminen ovat myös tärkeitä asioita oireyhtymän hoidossa. Jos konservatiivisista hoitokeinoista ei ole hyötyä, niin leikkaushoidon mahdollisuutta on syytä arvioida.

Jalkaspesialistin valinnat Tarsaalitunnelin Oireyhtymän hoidon tueksi

Motion Control pohjalliset

Motion Control on erinomainen yleispohjallinen. Sopii esimerkiksi plantaarifaskiittiin, tukemaan lievää lattajalkaa, päkiäkipuun ja tarsaalitunnelin oireyhtymään. Mukaan valmisohje harjoitteista, joiden avulla harjoitetaan jalan ryhdin ylläpitämistä. Noudata ensisijaisesti terapeuttisi tekemiä ohjeita

Currex Med Arch pohjalliset

Pohjallinen toimii kuntoutujille, joilla on normaali tai hieman alentunut pitkittäinen jalkaterän kaari.
Mukaan valmisohje harjoitteista, joiden avulla harjoitetaan jalan ryhdin ylläpitämistä. Noudata ensisijaisesti terapeuttisi tekemiä ohjeita
Vain lääkäri voi tehdä diagnosointia. Lisäapua saat esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneelta terapeutilta tai jalkaterapeutilta.