Pronation Control pohjalliset

(1 tuotearvio)

79,90 

Pronation Control pohjalliset on suunniteltu huomioiden lievän lattajalan biomekaniikka. Normaali valmispohjallinen tai liian korkean ja kovan pitkittäiskaaren omaava yksilöllinen pohjallinen voi tuntua lievän lattajalan omaavassa jalassa epämukavalta. Pronation Control pohjallisen pitkittäiskaaren tuki on verrattaen matala ja kantapään kiilauksen avulla jalkaan kohdistuvat voimat voivat jakautua tasaisemmin edellä kuvaillun tyyppisessä jalkaterässä.

 • Lisätäänkö harjoitusohjeita tuotteen mukaan? * 

Pronation Control pohjallinen on suunniteltu lievään lattajalkaan. Pitkittäiskaaren tuki on verrattaen matala ja tuennan jäykkyys on kohtalainen/ joustava. Kantapään sisäsyrjän alueella pohjallisen alla on yksilöllisistä pohjallisista tuttu kolmen asteen kantakiila. Lisäksi pohjallisen päällysosassa on joustava ja käytössä mukava kantaluun sisäsyrjän lisäkiilaus. Pohjallisen alaosan kiilan muotoilussa on huomioitu jalan stabiliteetti muotoilemalla kiilan alaosaa suoremmaksi.

Vasemmalla kuvaparissa lievä lattajalka. Protion Control pohjallinen soveltuu käytettäväksi kuvan mukaiseen jalkaan. Tuote soveltuu myös kuvan mukaista jalkaa hieman merkittävämpään lattajalkaan. Takaa katsottaessa vasemman jalan kantaluu on kääntynyt lievähköön valgus- asentoon ja tuotteen kantakiila soveltuu erityisesti tähän. Tuotetta ei suositella mikäli kantaluun asento on täysin suora suhteessa sääreen eikä erityisesti silloin jos kantaluu on kääntynyt vastakkaiseen varus- asentoon. Kuva otettu tilanteessa, jossa kuvattava on seisten. Oikealla merkittävämpi lattajalka, johon tuote ei sovellu. Oikealla jalkaterän sisäsyrjän pitkittäinen kaari on miltei kiinni alustassa. Tuolloin pohjallisen on syytä olla yksilöllinen.

Vastaavia valmispohjallisia käytetään näissä tilanteissa:

 • Lievässä lattajalassa tuomaan jaloille lisää mukavuutta
 • Lievässä lattajalassa, mikäli jalassa on samalla lieväasteista tibialis posteriorin toimintahäiriötä
 • Lievässä lattajalassa, mikäli jalassa on myös vaivaisenluuta
 • Lievässä lättäjalassa, mikäli jalassa on myös penikkatautia (säären sisäsyrjällä oireileva MTSS-muoto penikkataudista)
 • Lievässä lättäjalassa, mikäli polvessa on ulkosyrjän tai etuosan oireilua (patellofemoraalista kipua)

Tuotetta ei suositella näissä tilanteissa:

 • Mikäli yksilöllä on korkea jalan pitkittäinen kaari
 • Kuntoutujalla on historiassa nilkan nyrjähdyksiä
 • Mikäli yksilöllä on polven sisäsyrjän oireilua tai niin sanotut länkisääret
 • Runsaasti suunnan muutoksia sisältävään liikuntaan (esimerkiksi tennis tai koripallo)
 • Kuntoutujalla on säären ulkosivulla tai nilkan ulkosyrjän alueella peroneus lihasten tai jänteiden oireilua.

Tuotteen käyttö kannattaa aloittaa vähitellen. Viikon asteittaisen käyttöönoton jälkeen tuotetta voi alkaa käyttämään enemmän. Mikäli tuotteen käyttöönoton yhteydessä ilmenee merkittävää kipua, niin pohjallisen käyttö on syytä lopettaa.

Valmispohjallisia joudutaan usein muokkaamaan leikkaamalla tuotteen kärjestä palanen. Hyvä tapa muokata pohjallinen on mallata sitä jalkineen omaan pohjalliseen ja leikata ylimääräinen osa saksilla pois. Huomaathan kuitenkin, että jalkineessa on syytä olla varpaiden edessä 1 – 1,5cm tilaa ja kaikkien varpaiden täytyy mahtua pohjallisen sisään jos sitä mallataan ilman jalkinetta omaan jalkaan.

Toimitetaan kirjepostina teille postilaatikkoon, ellei tilauksessa ole muita pakkaukselta tilaa vieviä tuotteita. Vaihtoehtoisesti voitte valita 9,90 euroa maksavan kotiinkuljetuksen.

Voitte tilata halutessanne tämän tuotteen mukaan seuraavat harjoitusohjeet:

 • Kirjallinen harjoitusohjelma lattajalkaan: Harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään parantamaan jalkaterän toimintaa ja ryhtiä.

 • Lattajalan harjoitusvideot: Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.
 • Vaivaisenluun kirjallinen harjoitusohjelma: Ohjeen avulla pyritään parantamaan jalan ryhtiä ja toimintaa, jotta isovarpaan tyven alue toimisi kuormituksessa paremmin ja isovarpaan asennon muutos pysähtyisi.

Kirjalliset tai videoidut harjoitusohjeet ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Harjoitteiden suorittaminen täytyy lopettaa, jos jalkaterän kipu pahenee. Konsultoithan alaraajavaivoihin erikoistunutta terveydenhuollon ammattilaista ennen harjoitteiden aloittamista, mikäli teillä on vaikeita jalan ongelmia.

1 arvio tuotteelle Pronation Control pohjalliset

 1. Marja

  Pohjalliset 4/5

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusohjeista

Tämän tuotteen ostaja voi hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme tai kirjalliset oirespesifit ohjeet tilauksensa mukaan. Valittavissa olevat harjoitusvideot ja kirjalliset harjoitusohjeet vaihtelevat tuotekohtaisesti.

Alta otsikko klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään parantamaan jalkaterän toimintaa ja ryhtiä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Harjoitteita ei suositella korkean jalkaholvin omaaville tai vaikeista jalkaterän ongelmista kärsiville asiakkaille.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua plantaarifaskiitissa sekä lisäämään sen kuormituskestävyyttä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Monipuolisemmat ja tarkasti kuvatut ohjeet plantaarifaskiittiin saat ostamalla plantaarifaskiitin videoidut harjoitusohjeet verkkokaupastamme.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua päkiän kivussa. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua hallux rigiduksessa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua akillesjänteen tendinopatiassa (1,5cm – 8cm kiinnityskohdasta ilmenevä kipu) sekä lisäämään jalan kuormituskestävyyttä.

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti ja niissä on huomioitu jalan kivun voimakkuus. Tarvittaessa ohje aloitetaan isometrisistä harjoitteista, jonka jälkeen siirrytään eksentrisiin harjoitteisiin sekä muun muassa niin sanottuihin heavy slow harjoitteisiin.

Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Jos kipu jatkuu vaikka käytätte tukea ja noudatatte harjoitusohjetta, niin suosittelemme hakeutumista fysioterapeutin tai jalkaterapeutin vastaanotolle.

Tutkittuun tietoon, käytännön kokemuksiin ja erityisesti alaraajafysioterapian käytänteisiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua vaivaisenluussa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja millaisia oireita jalassa on. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja mikä on vamman aste. Harjoitteet kuvataan esimerkkien avulla ja ohjeissa on eri variaatiot harjoitteille huomioiden liikunnallisesti aktiiviset ja ei niin aktiiviset yksilöt. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.