Sisäsivultaan kiilattu pohjallinen ja kompensaatiopohjallinen

61,00 

Sisäsivultaan kiilatulla pohjallisella pyritään vähentämään kipua polven ulkosivulla. Valgus- virheasento (ns. pihtipolvisuus) aiheuttaa painetta polven ulkosivulle. Tällöin usein polvi alkaa oireilemaan ulkosivultaan.

Polven nivelrikon harjoitusohjeet TUOTANTO

Ns. pihtipolvisessa (valgus- suuntaisessa) virheasennossa sisäsivultaan korotettujen tukipohjallisten käyttö yhdessä elastisen nilkkatuen kanssa saattaa vähentää kipua ja parantaa toimintakykyä polvinivelen ulkosivun nivelrikossa (Rodrigues ym. 2008).

Suosittelemme käyttämään sisäsivultaan kiilatun pohjallisen kanssa nilkkatukea. Voitte tilata kauttamme tähän tarkoitukseen erinomaisesti sopivan Malleoforce Plus tuen. Vastaavaa yhdistelmää käytettiin Rodriguesin tutkimuksissa, vaikka tutkimuksin nilkkatuessa ei ollutkaan remmiä. Huomioikaa kuitenkin se, että tällainen yhdistelmä vaatii jalkineelta tilaa. Yleensä yhdistelmä mahtuu normaaleihin lenkkikenkiin, kunhan lenkkikengän oma pohjallinen poistetaan ensin. Tilatassanne kauttamme sisäsivultaan kiilatun pohjallisen saatte toiseen jalkineeseen suoran kompensaatiopohjallisen, jottei kiilattu pohjallinen ja nilkkatuki aiheuta jalkoihin pituuseroa.

Ulkosivultaan pohjallisen paksuus on noin 1mm ja sisäsivultaan 5-7mm, riippuen onko pohjallinen esimerkiksi kokoa 38 vai 45. Kiilaus ulottuu tasaisena pitkälle pohjallisen sivua pitkin ja vähenee tultaessa päkiän aluetta. Pohjallisella saatava kallistus on kohtalaisen maltillinen n. 3–6 astetta. Jos mietitte hankkiako esimerkiksi 40 vai 41 koon pohjallinen, niin tilatkaa mieluummi koon 41 pohjallinen. Liian pitkää pohjallista pystytään leikkaamaan kärjestä hyvillä saksilla.

Polven valgus

Tuote on tehty Suomessa. Toimituskulut 0 euroa.

 

Emme suosittele kiilattuja pohjallisia, jos:

-Kipua ilmenee samaan aikaan polven sisä- ja ulkosyrjällä

-Diabetes tai reuma on vaikuttanut jalan kuntoon

-Jalkaterässä on kipuja tai virheasentoa

-Teillä on taipumusta nilkan nyrjähdyksiin

-Teillä on akilleksen kipua

-Teillä on hallux rigidus (jäykkä isovarvas)

-Teillä on jalkojen pituuseroa

 

Suosittelemme konsultoimaan alaraajoihin perehtynyttä fysioterapeuttia tai jalkaterapeuttia, jos epäilette tuotteen sopivuutta teille. Yleensä tuote soveltuu hyvin arkikäyttöön, vaikka esimerkiksi juoksua sisältävässä liikuntaan se ei yleensä sovi.

Mikäli haluatte molempien pohjallisten olevan sisäsivultaan kiilattuja ja ette halua kompensaatiopohjallista, niin valitkaa tilauksen yhteydessä normaalisti tuote tältä sivulta. Kirjoittakaa tuolloin Tilauksen kommentit- kenttään, että haluatte molempien pohjallisten olevan kiilattuja. Huomaattehan, että tässä tapauksessa toimitusaika on noin 2 – 3 viikkoa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.