Mortonin neuroomassa digitaalihermo on puristuksissa varpaiden luiden lähellä. Tilasta käytetään myös nimityksiä Mortonin metatarsalgia ja Mortonin neuralgia. Yleisin paikka on kolmannen ja neljännen metatarsaalin (jalkapöytäluun) alue, mutta joskus hermo on puristuksissa vaihtoehtoisesti II ja III metatarsaalin välissä. Kipu on usein vihlovaa ja sähköiskumaista sekä varpaiden alueelle saattaa tulla lievää tunnon puutosta.
Päkiän alueelta liian pienet ja kannan alueelta korotetut kengät voivat altistaa Mortonin neuroomaan. Lisäksi akilleksen kireys, vanha jalkapöytäluun murtuma, neuropatia, poikittaisen kaaren alenema, pitkittynyt pronaatio ja reuma saattavat lisätä mahdollisuutta kiputilaan.

Hoito

Jalkineen täytyy olla leveydeltään tarpeeksi suuri, jottei kenkä purista päkiää kasaan. Jäykkäpohjainen jalkine, jossa on päkiän kohdalla keinu, saattaa lievittää kipua. Poikittaisen kaaren tuennalla saadaan usein erittäin hyvä vaste. Mortonin pelotti tai normaali päkiäpelotti onkin erittäin hyvä tapa hoitaa kiputilaa. Hyvä yhdistelmä päkiän kipuun on päkiän alueen kivun hoitopaketti, joka sopii lievähkösti matalakaariseen, normaalikaariseen ja korkeakaariseen jalkaterään. Teippauksia ja harjoitteita voidaan käyttää kiputilan hoidossa. Harjoitteissa syytä huomioida poikittaisen sekä pitkittaisen kaaren harjoittelu. Kireää akillesta kannattaa venyttää pitkäkestoisilla venytyksillä. Ellei konservatiivisistä hoitomenetelmistä ole apua, lääkäri voi harkita kirurgisia menetelmiä ja injektiota.

Suosittelemme myös lukemaan tekstin päkiän alueen kivusta/ metatarsalgiasta

Apuvälineitä Mortonin neuroomaan

Mortonin pelotti (2 paria)

Sisältää kahdenlaisia pelotteja. Molempia malleja yksi pari. Tuotepaketti sisältää myös pelotin asetteluohjeen

Currex med arch pohjalliset

Yhdistettäessä Currex med arch pohjalliset ja pelottien käytön saadaan päkiän alueelle tehokkaampi kevennys

Apuvälineitä Mortonin neuroomaan

Päkiän alueen kivun hoitopaketti

Erinomaista palautetta saanut edullinen hoitopaketti päkiän ongelmiin. Hoitopaketti sisältää Currex Med Arch pohjalliset, 4kpl nahkapäällysteisiä päkiäpelotteja ja jalkaterän harjoitusohjelman

Päkiäpelotit

Myydään kahden parin pakkauksissa. Päkiäpelotti asetetaan jalkineen omaan pohjalliseen. Sisältää pelotin asettamisohjeen
Sivuston jalkaspesialisti.fi sisältö on ainoastaan täydentävää tietoa ja hoidon perustan suunnittelee kuntoutujan tavannut terveydenhuollon ammattilainen. Apua kuntoutukseen saat esimerkiksi lääkäriltä (mm. diagnosointi), alaraajafysioterapiaan erikoistuneelta terapeutilta tai jalkaterapeutilta.
Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.