• Pohjalliset

  Pohjalliset (13)

  Löydät pohjallisemme tämän sivun lopusta. Tuoteryhmässä on valmispohjallisia, jotka ovat usein riittäviä apuvälineitä jalkaterän ongelmien ennaltaehkäisyssä tai hoidossa. Jalkaterän eri ongelmissa harjoittelu on usein ensisijaisen tärkeää. Luethan lisää jalan ongelmista.  Osa tuoteryhmän pohjallisista sopii suurimmalle osalle väestöstä. Huomioitavaa on kuitenkin, että suuremmalla ja jäykemmällä tuella varustetun pohjallisen pitkittäiskaaren tuki saattaa olla liian suuri, jos oma jalan pitkittäiskaari on matala. Näiden…
 • Nilkkatuet nilkan nyrjähdykseen

  Nilkkatuet nilkan nyrjähdykseen (4)

  Nilkan nyrjähdyksen tai murtuman jälkeen tarvitaan eri tasoisia nilkkatukia. Myös urheilussa käytetään tukia nilkan vammojen ennaltaehkäisemiseksi. Toistuvista nilkan nyrjähdyksistä tai instabiilista nilkasta kärsivät hyötyvät harjoittelusta, mutta heidän kannattaa käyttää nilkkatukia erityisesti suunnan muutoksia sisältävissä liikuntamuodoissa sekä kamppailulajeissa. Tilaamalla kauttamme nilkkatuen lähetämme teille myös harjoitusohjelman, joka on suunniteltu nilkan nyrjähdysten jälkeiseen kuntoutukseen. Ohjelmassa on harjoitteita mm. nilkan hallinnan parantamiseksi.
 • Korotuspohjalliset

  Korotuspohjalliset (2)

  Tuoteryhmässä on korotuspohjallisia ja kantakorotuksia. Alaraajojen pituuseroon suosittelemme käyttämään korotuspohjallisia. 0,5cm kantakorotusta voidaan toisaalta käyttää toisinaan väliaikaisena pituuseroa kompensoivana apuvälineenä. Kantakorotuksia käytetään pääasiassa akilleksen kuntoutuksessa, mutta toisinaan myös kompensoimassa ylemmän nilkkanivelen liikevajausta. Voitte lukea halutessanne kirjoituksen alaraajojen pituuserosta.
 • Kantakorotukset ja akilleksen apuvälineet

  Kantakorotukset ja akilleksen apuvälineet (11)

  Löydät verkkokaupastamme laajan valikoiman erilaisia kantakorotuksia. Kantakorotuksia käytetään esimerkiksi akillesjänteen vamman kuntoutuksen yhteydessä.
 • Yölastat ja yösukat

  Yölastat ja yösukat (7)

  Löydät yölastamme ja yösukkamme tämän sivun lopusta. Yölastoja käytetään esimerkiksi plantaarifaskiitin hoidossa. Plantaarifaskiitin hoidosta kertovassa tekstissä kerromme lisää jalan yöortooseista sekä siitä, kenen kannattaa valita yösukka ja kenen yölasta. Ammattilaisille olemme laatineet oman tekstin yölastojen käytöstä plantaarifaskiitissa. Yösukalla toteutettu yölastahoito oli Barryn, Barryn ja Chenin 2002 mukaan tehokkaampi hoitokeino kuin pohkeen alueen venyttely (1). 2007 julkaistussa tutkimuksessa yölastan käytöllä on…