Novaped Sports lattajalan pohjallinen

72,00 

Novaped Sports lattajalan pohjallinen sopii tukemaan lievää lattajalkaa. Tuotteeseen on yhdistetty yksilöllisistä pohjallisista tuttu kantaluun sisäsyrjän kiilaus. Pakkaus sisältää yhden parin pohjallisia.

  • Lisätäänkö harjoitusohjeita tuotteen mukaan? * 

Novaped Sports lattajalan pohjallisessa yhdistyy käyttömukavuus ja kantaluun alueen biomekaaninen ohjaus. Tyypillisesti valmispohjallisissa ja merkittävässä osassa yksilöllisissä pohjallisissa keskitytään pelkästään pitkittäisen kaaren tuentaan. Lattajalassa pelkällä pitkittäiskaaren tuennalla ei saada tehokkaasti tuettua erityisesti oireilevaa lattajalkaa ja korkea pohjallisen sisäkaaren tuki voi tuntua erittäin epämiellyttävältä käytössä yksilöillä joilla on lattajalka.

Pohjallisen pitkittäiskaaren tuki on korkeudeltaan keskikorkea ja kohtuullisen joustava, minkä ansiosta kaarituki soveltuu lievään lattajalkaan. Tuen rungossa on valmiina pieni pehmeä päkiäpelotti. Kantaluun alueen kuormituksen ohjaamiseksi pohjalliseen on lisätty kolmen asteen kantakiila, joka on sisäsyrjältä paksumpi kuin ulkosyrjältä. Kantakiilaan on lisätty stabiloiva alapinta, joka tuo pohjalliseen lisää vakautta.

Vasemmalla kuvaparissa lievä lattajalka. Novaped Sports lattajalan pohjallinen soveltuu käytettäväksi kuvan mukaiseen jalkaan. Tuote soveltuu myös kuvaa lievempään lattajalkaan. Takaa katsottaessa vasemman jalan kantaluu on kääntynyt lievähköön valgus- asentoon ja tuotteen kantakiila soveltuu erityisesti tähän. Tuotetta ei suositella mikäli kantaluun asento on täysin suora suhteessa sääreen eikä erityisesti silloin jos kantaluu on kääntynyt vastakkaiseen varus- asentoon. Kuva otettu tilanteessa, jossa kuvattava on seisten. Oikealla merkittävämpi lattajalka, johon tuote ei sovellu. Tuolloin pohjallisen on syytä olla yksilöllinen.

Tuotetta käytetään lievässä lattajalassa. Sillä pyritään helpottamaan jalan supinaatiota. Supinaatio on pronaation vastaliike. Tuotetta käytetään usein lievissä jalan vaivoissa, jotka liittyvät pidentyneeseen pronaatioon ja lättäjalkaan. Esimerkiksi polven etuosan kivussa yhdistettynä lievään lattajalkaan tuotteella pyritään vähentämään polven oiretta. Käytetään myös esimerkiksi säären sisäsyrjällä oireilevassa penikkataudissa sekä monessa jalkaterän alueen vaivassa. Tuote soveltuu myös patellofemoraaliseen kipuun/ polven etuosan kipuun tai säären sisäsyrjän penikkatautiin, mikäli jalkaterän pitkittäinen kaari on normaalikorkuinen.

Pohjallinen ei sovellu, mikäli teillä on korkeakaarinen jalka, niin sanotut länkisääret (jalkaterät laitetaan seistessä yhteen ja polvien väliin mahtuu muutama sormi), yksilöllistä pohjallishoitoa vaativa diabetes, kipua polven sisäsyrjällä tai jos teillä on historiaa nilkan nyrjähdyksistä. Tuote voidaan ottaa käyttöön nilkan nyrjähdyksen kokeneelle asiakkaalle terveydenhuollon ammattilaisen arvion perusteella. Tuossa tapauksessa emme kuitenkaan suosittele pohjallista käytettäväksi suunnan muutoksia sisältävään liikuntaan tai liikuttaessa epävakaalla alustalla.

Vaikeissa jalan vaivoissa konsultoithan jalan vaivoihin erikoistunutta terapeuttia tai lääkäriä ennen tuotteen hankintaa. Erittäin merkittävässä lattajalassa käytetään yleensä yksilöllisiä tukipohjallisia ja tämän tuotteen pitkittäiskareen tuenta saattaa tuntua liian korkealta näillä yksilöillä.

Tuotteen käyttö kannattaa aloittaa vähitellen. Viikon asteittaisen käyttöönoton jälkeen tuotetta voi alkaa käyttämään enemmän. Mikäli tuotteen käyttöönoton yhteydessä ilmenee merkittävää kipua, niin pohjallisen käyttö on syytä lopettaa.

Valmispohjallisia joudutaan usein muokkaamaan leikkaamalla tuotteen kärjestä palanen. Hyvä tapa muokata pohjallinen on mallata sitä jalkineen omaan pohjalliseen ja leikata ylimääräinen osa saksilla pois. Huomaathan kuitenkin, että jalkineessa on syytä olla varpaiden edessä 1 – 1,5cm tilaa ja kaikkien varpaiden täytyy mahtua pohjallisen sisään jos sitä mallataan ilman jalkinetta omaan jalkaan.

Toimitetaan valitsemaanne Postin automaattiin, Postiin tai Matkahuollon palvelupisteeseen. Saatte viestin tuotteen saavuttua perille. Vaihtoehtoisesti voitte valita 9,90 euroa maksavan kotiinkuljetuksen.

Voitte tilata halutessanne tämän tuotteen mukaan seuraavat harjoitusohjeet:

  • Kirjallinen harjoitusohjelma lattajalkaan: Harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään parantamaan jalkaterän toimintaa ja ryhtiä.

  • Lattajalan harjoitusvideot: Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Kirjalliset tai videoidut harjoitusohjeet ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Harjoitteiden suorittaminen täytyy lopettaa, jos jalkaterän kipu pahenee. Konsultoithan alaraajavaivoihin erikoistunutta terveydenhuollon ammattilaista ennen harjoitteiden aloittamista, mikäli teillä on vaikeita jalan ongelmia.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusohjeista

Tämän tuotteen ostaja voi hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme tai kirjalliset oirespesifit ohjeet tilauksensa mukaan. Valittavissa olevat harjoitusvideot ja kirjalliset harjoitusohjeet vaihtelevat tuotekohtaisesti.

Alta otsikko klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään parantamaan jalkaterän toimintaa ja ryhtiä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Harjoitteita ei suositella korkean jalkaholvin omaaville tai vaikeista jalkaterän ongelmista kärsiville asiakkaille.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua plantaarifaskiitissa sekä lisäämään sen kuormituskestävyyttä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Monipuolisemmat ja tarkasti kuvatut ohjeet plantaarifaskiittiin saat ostamalla plantaarifaskiitin videoidut harjoitusohjeet verkkokaupastamme.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua päkiän kivussa. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua hallux rigiduksessa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua akillesjänteen tendinopatiassa (1,5cm – 8cm kiinnityskohdasta ilmenevä kipu) sekä lisäämään jalan kuormituskestävyyttä.

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti ja niissä on huomioitu jalan kivun voimakkuus. Tarvittaessa ohje aloitetaan isometrisistä harjoitteista, jonka jälkeen siirrytään eksentrisiin harjoitteisiin sekä muun muassa niin sanottuihin heavy slow harjoitteisiin.

Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Jos kipu jatkuu vaikka käytätte tukea ja noudatatte harjoitusohjetta, niin suosittelemme hakeutumista fysioterapeutin tai jalkaterapeutin vastaanotolle.

Tutkittuun tietoon, käytännön kokemuksiin ja erityisesti alaraajafysioterapian käytänteisiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua vaivaisenluussa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja millaisia oireita jalassa on. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja mikä on vamman aste. Harjoitteet kuvataan esimerkkien avulla ja ohjeissa on eri variaatiot harjoitteille huomioiden liikunnallisesti aktiiviset ja ei niin aktiiviset yksilöt. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.