Hiilikuitupohjallinen

(3 tuotearviota)

44,00 

Hiilikuitupohjallista käytetään silloin kun pohjallisella halutaan vähentää jalkaterän etu- tai keskiosan liikettä mahdollisimman paljon. Pohjallisella pyritään pääosin samaan kuin kovapohjallisella jalkineella.

Tilaamalla enemmän kuin yhden tuotteen saat tuotteet alennettuun pakettihintaan. Esimerkiksi yhden pohjallisen hinta on 34€ per tuote, jos tilaat kaksi hiilikuitupohjallista. Oletusarvoisesti paketissa on yksi kpl pohjallisia.

 

Jäykän isovarpaan kirjallinen harjoitusohje TUOTANTO

Pakettihinta
Määrä Hinnoittelu
2 + 34,00 
Pakettiin sovelletaan joukkohinnoittelua:

Esimerkiksi Freibergin taudissa, kivuliaan isovarpaan hoidossa, vaivaisenluun hoidossa ennen leikkausta tai hieman sen jälkeen, jalkapöytäluun murtumassa tai veneluun murtumassa käytetään hiilikuitupohjallisia ja/ tai kovapohjaisia erityisjalkineita. Noudatathan aina tapaamasi terveydenhuollon ammattilaisen ohjausta liittyen painonvaraukseen, kevennyksiin ja ortooseihin.

Useimmat hiilikuitupohjalliset vievät jalkineesta liikaa korkeutta tai ne ovat toisinaan liian joustavia vähentääkseen kivuliaan alueen kuormitusta. Verkkokauttamme tilattava hiilikuitupohjallinen on poikkeuksellisen ohut ja jäykkä. Tuote on paksuudeltaan vain 1mm. Se saalii pienen jouston kävellessä, mutta vähentää liikettä yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi useat 3 mm paksuiset hiilikuitupohjalliset.

Vaikka tämä hiilikuitupohjallinen vähentää tehokkaammin isovarpaan tyvinivelen liikettä kuin Hallux rigid pohjallinen, niin suosittelemme ensisijaiseksi pohjalliseksi jäykkään isovarpaaseen hallux rigid pohjallisia. Mikäli hallux rigid pohjallinen ei vähennä riittävästi isovarpaan liikettä, niin tämä pohjallinen voi olla tuolloin hyvä ratkaisu.

Käyttömukavuuden parantamiseksi suosittelemme ehdottomasti asettamaan hiilikuitupohjallisen jalkineen oman pohjallisen tai muun pohjallisen alle. Currex Low arch pohjallinen sopii hyvin käytettäväksi hiilikuitupohjallisen päällä kunhan teillä ei ole pitkälle edennyttä lattajalkaa. Käyttäkää toisessa jalassa 1-2mm paksuista jalkineen omaa valmispohjallista kun käytätte hiilikuitupohjallista, mutta lisätkää toiseen jalkineeseen myös vastaava lisäpohjallinen kuin on hiilikuitupohjallisen päällä.

Tuotteen toiminnan kannalta se on syytä olla hieman lyhyempi ja kapeampi kuin normaalit pohjalliset. Kokotaulukossa on huomioitu edellä mainittu seikka. Jos mietitte hankkiako esimerkiksi 40 vai 41 koon pohjallinen, niin tilatkaa mieluummin koon 40 pohjallinen. Tuote sopii vasempaan ja oikeaan jalkaan.

Hiilikuitupohjalliset valmistetaan Suomessa.

Tuote toimitetaan kirjepostina postilaatikkoonne, ellei kokonaistilaukseen kuulu muita yli 3cm korkuisia tuotteita (tuolloin toimitamme tuotteet lähimpään Postin automaattiin tai Postiin).

Huom.: materiaaleiltaan pehmeimmät jalkineet saattavat toisinaan kulua normaalia nopeammin hiilikuitupohjallisen käytön myötä. Emme suosittele hiilikuitupohjallisia käytettäväksi paljasjalkakenkien kanssa. Jalkaspesialisti.fi ei ole vastuussa hiilikuitupohjallisen käytön vuoksi tapahtuneesta jalkineen mahdollisesta kulumisesta.

Voitte tilata halutessanne tämän tuotteen mukana seuraavat harjoitusohjeet:

 • Jäykän isovarpaan tyvinivelen harjoitusohjelma: Harjoitteissa pyritään parantamaan tyvinivelen liikkuvuutta sekä parantamaan jalan toimintaa.

Kirjalliset tai videoidut harjoitusohjeet ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Harjoitteiden suorittaminen täytyy lopettaa, jos jalkaterän kipu pahenee. Konsultoithan alaraajavaivoihin erikoistunutta terveydenhuollon ammattilaista ennen harjoitteiden aloittamista, mikäli teillä on vaikeita jalan ongelmia.

3 arviota tuotteelle Hiilikuitupohjallinen

 1. Arto

  5 tähteä

 2. Helena

  Hei!
  Ostin teiltä hiilikuitupohjallisen ukkovarpaan tyvinivelen kipua helpottamaan. Ihan kaikissa kengissä se ei anna tarpeeksi tukevuutta kävelyyn, mutta auttaa kovapohjaisemmassa kengässä kohtuullisesti. Ostos oli tarpeellinen. Tyytyväisyys on luokkaa 3.

 3. Tarja

  Hei
  Hiilikuitupohjallinen toimi hyvin ja nopeutti paranemista. Sopii useimpiin kenkiin ja helppo laittaa paikoilleen.
  Nopea toimitus
  10

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusohjeista

Tämän tuotteen ostaja voi hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme tai kirjalliset oirespesifit ohjeet tilauksensa mukaan. Valittavissa olevat harjoitusvideot ja kirjalliset harjoitusohjeet vaihtelevat tuotekohtaisesti.

Alta otsikko klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään parantamaan jalkaterän toimintaa ja ryhtiä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Harjoitteita ei suositella korkean jalkaholvin omaaville tai vaikeista jalkaterän ongelmista kärsiville asiakkaille.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua plantaarifaskiitissa sekä lisäämään sen kuormituskestävyyttä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Monipuolisemmat ja tarkasti kuvatut ohjeet plantaarifaskiittiin saat ostamalla plantaarifaskiitin videoidut harjoitusohjeet verkkokaupastamme.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua päkiän kivussa. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua hallux rigiduksessa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua akillesjänteen tendinopatiassa (1,5cm – 8cm kiinnityskohdasta ilmenevä kipu) sekä lisäämään jalan kuormituskestävyyttä.

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti ja niissä on huomioitu jalan kivun voimakkuus. Tarvittaessa ohje aloitetaan isometrisistä harjoitteista, jonka jälkeen siirrytään eksentrisiin harjoitteisiin sekä muun muassa niin sanottuihin heavy slow harjoitteisiin.

Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Jos kipu jatkuu vaikka käytätte tukea ja noudatatte harjoitusohjetta, niin suosittelemme hakeutumista fysioterapeutin tai jalkaterapeutin vastaanotolle.

Tutkittuun tietoon, käytännön kokemuksiin ja erityisesti alaraajafysioterapian käytänteisiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua vaivaisenluussa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja millaisia oireita jalassa on. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja mikä on vamman aste. Harjoitteet kuvataan esimerkkien avulla ja ohjeissa on eri variaatiot harjoitteille huomioiden liikunnallisesti aktiiviset ja ei niin aktiiviset yksilöt. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.