Ulkosivultaan kiilattu pohjallinen ja kompensaatiopohjallinen

64,00 

Ulkosivultaan kiilatulla pohjallisella pyritään vähentämään kipua polven sisäsivulla. Kuntoutujat eivät koe ulkosivultaan kiilattujen pohjallisten käyttöä niin hankalana kuin polvitukien käyttöä (Gohal ym. 2018).

Polven nivelrikon harjoitusohjeet TUOTANTO

  • Lisätäänkö harjoitusvideoita mukaan? * 

Ulkosivultaan kiilatun pohjallisen käyttö on helppo tapaa lievittää polven sisäsivun kipua. Varus- virheasento (ns. länkisäärisyys) aiheuttaa painetta polven sisäsivulle. Tällöin usein polvi alkaa oireilemaan sisäsivultaan.

Suosittelemme käyttämään tällaisen ulkosivultaan korotetun pohjallisen kanssa ohuehkoja dynaamisia pitkittäiskaaren tukea antavia pohjallisia. Mikäli teillä tällaisia pohjallisia ole, niin voitte tilata kauttamme esimerkiksi Currex Med Arch pohjalliset. Huomioikaa kuitenkin se, että tällainen pohjallisyhdistelmä vaatii jalkineelta tilaa. Yleensä yhdistelmä mahtuu normaaleihin lenkkikenkiin, kunhan lenkkikengän oma pohjallinen poistetaan ensin. Käyttäkää samalla myös toisessa jalkineessa ohuehkoa dynaamista pohjallista. Tilatassanne kauttamme ulkosivultaan kiilatun pohjallisen saatte toiseen jalkineeseen kompensaatiopohjallisen, jottei korotettu pohjallinen aiheuta jalkoihin pituuseroa.

Sisäsivultaan pohjallisen paksuus on noin 1mm ja ulkosivultaan 4-7mm, riippuen onko pohjallinen esimerkiksi kokoa 38 vai 45. Kiilaus ulottuu tasaisena pitkälle pohjallisen sivua pitkin ja vähenee tultaessa päkiän aluetta. Pohjallisella saatava kallistus on kohtalaisen maltillinen 3,5–6 astetta.

Emme suosittele kiilattuja pohjallisia, jos kipua ilmenee samaan aikaan polven sisä- ja ulkosyrjällä. Ko. pohjallisia ei ole myöskään syytä käyttää, jos teidän jalkojen kuntoa on jo heikentänyt reuma tai diabetes, jalkaterässä on kipuja tai virheasentoa, kuten matala pitkittäinen kaari. Lisäksi tuotetta ei ole syytä ottaa käyttöön, jos teillä on jalkaan vaikuttavia neurologisia sairauksia, teillä on historiaa nilkan nyrjähdyksistä. Tuotteen käyttö on syytä lopettaa, jos polven kipu pahenee tai oireita ilmaantuu muualla jalassa.

Yhtenä vaihtoehtona ulkosivun korotuksen toteuttamisessa on yksilölliset pohjalliset. Tätä voidaan harkita varsinkin, jos jaloissa on virheasentoja. Kuitenkaan kaikkiin yksilöllisiin pohjallismateriaaleihin ei ole mahdollista tehdä laadukasta pitkää ulkosyrjän kiilausta.

Suosittelemme konsultoimaan alaraajoihin perehtynyttä fysioterapeuttia tai jalkaterapeuttia, jos epäilette tuotteen sopivuutta teille. Yleensä tuote soveltuu hyvin arkikäyttöön, vaikka esimerkiksi juoksua sisältävässä liikuntaan se ei yleensä sovi.

Tuote on tehty Suomessa.

Mikäli haluatte molempien pohjallisten olevan ulkosivultaan kiilattuja ja ette halua kompensaatiopohjallista, niin valitkaa tilauksen yhteydessä normaalisti tuote tältä sivulta. Kirjoittakaa tuolloin Tilauksen kommentit- kenttään, että haluatte molempien pohjallisten olevan kiilattuja. Huomaattehan, että tässä tapauksessa toimitusaika on noin 2 – 3 viikkoa.

Vinkki ammattilaisille määrittämään voidaanko lateraalikiilattua pohjallista käyttää: Asiakas kävelysyklin levyisessä asennossa jalat kuitenkin vierekkäin. Pyydä pronatoimaan jalkaterää. Avusta kevyesti tarvittaessa nilkasta ja säärestä. Mikäli asiakas ei pysty pronatoimaan jalkaterää lisää ja nostamaan hieman jalkaterän ulkoreunaa, niin hän saattaa olla subtaalaarinivelen osalta ääriasennossa. Tuolloin ulkosivulta kiilattua pohjallista ei ole syytä käyttää ja OA Reaction saattaa olla sopivampi vähentämään kipua polven sisäsivulla.

Lähteitä:

Gohal C, Shanmugaraj A, Tate et al.: Effectiveness of Valgus Offloading Knee Braces in the Treatment of Medial Compartment Knee Osteoarthritis: A Systematic Review. Sports Health. 2018 November/December; 10 (6): 500–514

1 arvio tuotteelle Ulkosivultaan kiilattu pohjallinen ja kompensaatiopohjallinen

  1. Veijo

    Kiitos, tilaus oli onnistunut!
    Tämä pohjallinen olisi pitänyt vain löytää vuosia aikaisemmin. Minulla on ollut vasemman jalan polvessa nivelrikko jo kymmenen vuotta, ja siihen on sairaalasta saatu käyttöön ortioosi. Jalka on siitä huolimatta vääntynyt polvesta. Pohjallinen avulla kävelylenkit sujuvat nyt paremmin. Oikean jalan nivelen tukemiseen olen käyttänyt teiltä ostamaani tukea, koska siinäkin on nivelrikon oireita.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.