Ulkosivultaan kiilattu pohjallinen ja kompensaatiopohjallinen

64,30 

Ulkosivultaan kiilatulla pohjallisella pyritään vähentämään kipua polven sisäsivulla. Kuntoutujat eivät koe ulkosivultaan kiilattujen pohjallisten käyttöä niin hankalana kuin polvitukien käyttöä (Gohal ym. 2018).

Tuotteella ilmainen toimitus Suomeen!
Valitse koko nähdäksesi saatavuuden
Poista

Kuvaus

Ulkosivultaan kiilatun pohjallisen käyttö on helppo tapaa lievittää polven sisäsivun kipua. Varus- virheasento (ns. länkisäärisyys) aiheuttaa painetta polven sisäsivulle. Tällöin usein polvi alkaa oireilemaan sisäsivultaan.

Suosittelemme käyttämään tällaisen ulkosivultaan korotetun pohjallisen kanssa ohuehkoja dynaamisia pitkittäiskaaren tukea antavia pohjallisia. Mikäli teillä tällaisia pohjallisia ole, niin voitte tilata kauttamme esimerkiksi Currex Med Arch pohjalliset. Huomioikaa kuitenkin se, että tällainen pohjallisyhdistelmä vaatii jalkineelta tilaa. Yleensä yhdistelmä mahtuu normaaleihin lenkkikenkiin, kunhan lenkkikengän oma pohjallinen poistetaan ensin. Käyttäkää samalla myös toisessa jalkineessa ohuehkoa dynaamista pohjallista. Tilatassanne kauttamme ulkosivultaan kiilatun pohjallisen saatte toiseen jalkineeseen kompensaatiopohjallisen, jottei korotettu pohjallinen aiheuta jalkoihin pituuseroa.

Sisäsivultaan pohjallisen paksuus on noin 1mm ja ulkosivultaan 4-7mm, riippuen onko pohjallinen esimerkiksi kokoa 38 vai 45. Kiilaus ulottuu tasaisena pitkälle pohjallisen sivua pitkin ja vähenee tultaessa päkiän aluetta. Pohjallisella saatava kallistus on kohtalaisen maltillinen 3,5–6 astetta.

Emme suosittele kiilattuja pohjallisia, jos kipua ilmenee samaan aikaan polven sisä- ja ulkosyrjällä. Ko. pohjallisia ei ole myöskään syytä käyttää, jos teidän jalkojen kuntoa on jo heikentänyt reuma tai diabetes, jalkaterässä on kipuja tai virheasentoa, kuten matala pitkittäinen kaari. Lisäksi tuotetta ei ole syytä ottaa käyttöön, jos teillä on jalkaan vaikuttavia neurologisia sairauksia, teillä on historiaa nilkan nyrjähdyksistä tai kantaluun liikkuvuus eversioon on alentunut esimerkiksi aiemmin tapahtuneen nilkan nyrjähdyksen vuoksi. Tuotteen käyttö on syytä lopettaa, jos polven kipu pahenee tai oireita ilmaantuu muualla jalassa.

Yhtenä vaihtoehtona ulkosivun korotuksen toteuttamisessa on yksilölliset pohjalliset. Tätä voidaan harkita varsinkin, jos jaloissa on virheasentoja. Kuitenkaan kaikkiin yksilöllisiin pohjallismateriaaleihin ei ole mahdollista tehdä laadukasta pitkää ulkosyrjän kiilausta.

Suosittelemme konsultoimaan alaraajoihin perehtynyttä fysioterapeuttia tai jalkaterapeuttia, jos epäilette tuotteen sopivuutta teille. Yleensä tuote soveltuu hyvin arkikäyttöön, vaikka esimerkiksi juoksua sisältävässä liikuntaan se ei yleensä sovi.

Tuote on tehty Suomessa.

Mikäli haluatte molempien pohjallisten olevan ulkosivultaan kiilattuja ja ette halua kompensaatiopohjallista, niin valitkaa tilauksen yhteydessä normaalisti tuote tältä sivulta. Kirjoittakaa tuolloin Tilauksen kommentit- kenttään, että haluatte molempien pohjallisten olevan kiilattuja. Huomaattehan, että tässä tapauksessa toimitusaika on noin 2 – 3 viikkoa.

Lähteitä:

Gohal C, Shanmugaraj A, Tate et al.: Effectiveness of Valgus Offloading Knee Braces in the Treatment of Medial Compartment Knee Osteoarthritis: A Systematic Review. Sports Health. 2018 November/December; 10 (6): 500–514