Tarsaalitunnelin oireyhtymä

Tarsaalitunnelin oireyhtymässä jalkaterän sisäsivulla ja alla voi ilmetä polttavaa kipua sekä tunnottomuutta. Hermo kulkee sisemmän kehräsluun kohdalta ahtaasta paikasta, joten esimerkiksi alentunut jalkaterän ryhti voi altistaa hermon puristukseen. Oireeseen voi altistaa myös turvotus, pitkäaikainen rasitus, aiemmin tapahtunut nilkan nyrjähdys, diabetes tai reuma.

Sopivan kokoiset ja kantapään alueelta tukevat kengät ovat tärkeä osa tarsaalitunnelin oireyhtymän hoitoa. Virheasentoa voidaan vähentää pohjallisilla ja harjoittelulla, mutta terapeutin ohjaamia pohkeen venyttelyitä ei kannata myöskään unohtaa. Terapeutti voi ohjata tibialis hermoa mobilisoivia harjoitteita. Rasituksen vähentäminen, tulehduskipulääke, kylmä ja tarvittaessa ylipainon pudottaminen ovat myös tärkeitä asioita oireyhtymän hoidossa. Jos konservatiivisista hoitokeinoista ei ole hyötyä, niin leikkaushoidon mahdollisuutta on syytä arvioida.

Jalkaspesialistin valinnat Tarsaalitunnelin Oireyhtymän hoidon tueksi

Currex Med Arch pohjalliset

Pohjallinen toimii kuntoutujille, joilla on normaali tai hieman alentunut pitkittäinen jalkaterän kaari. Currex med arch on myös turvallinen valinta niille, joilla on korkea pitkittäinen jalkaterän kaari. He eivät saa pohjallisesta voimakasta kaaren tukea, mutta heillä pohjallinen toimii hyvänä peruspohjallisena vähentäen voimakkainta jalkaterän kääntymistä sisään ja hyvänä iskunvaimentimena.

Motion Control Pohjalliset

Motion Control on erinomainen yleispohjallinen. Sopii esimerkiksi plantaarifaskiittiin, tukemaan lievää lattajalkaa, päkiäkipuun, känsäytymien ja neuropaattisen kivun hoitoon ja lievittämään kipua paljon seisomatyötä tekevillä henkilöillä. Toimii myös ennaltaehkäisevästi alkuvaiheen reumassa ja diabeteksessa, hidastaen yhdessä harjoittelun kanssa jalkaterän muutoksia sekä lievittää kipua ennen yksilöllisten tukipohjallisten käyttöönottoa. Pohjallisessa on pieni päkiäpelotti, joka saattaa lievittää päkiän alueen kipua.