Polven sisäsivun kuormitusta keventävästä polvituesta apua polven oireiluun

 

 

Susannan polvi vääntyi talvella kuoppaan astumisen yhteydessä. Jalan ulottuessa lopulta maahan asti, polvi kääntyi yliojennukseen. Vamma esti Susannaa harrastamasta frisbeegolfia.

Susanna on kohta 47- vuotias innokas liikunnan harrastaja. Liikunta on kuulunut Susannan arkeen lapsuudesta asti. Tuolloin lajeina olivat baletti, taitoluistelu ja yleisurheilu. Jalkapalloa tuli myös pelattua yli toistakymmentä vuotta. Lajissa tapahtuneen eturistisidevamman vuoksi jalkapallo kuitenkin jäi pois Susannan lajeista. Nykyisin Susanna harrastaa kuntosaliharjoittelua ja frisbeegolfia.

Polven vääntymisen seurauksena Susannan polvessa havaittiin reisiluun ja sääriluun sisemmän nivelen puolella sekä lumpionivelessä rustovammat. Oire on paikantunut lähinnä polven sisäsivulle. Kuvissa eturistisiteen siirre oli kunnossa. Lääkärin mukaan vammaa ei kannattanut operoida. Lääkäri ohjasi Susannaa syömään tarpeen mukaan särkylääkkeitä. Susanna kuitenkin naurahtaa ja sanoo olevansa huono syömään särkylääkkeitä. Hän ei koe niistä olevan merkittävää hyötyä, sillä leposärkyä polvessa ei ole.

Miten polvi oireili?

Susanna ei pystynyt astumaan juuri ollenkaan alussa kipeälle jalalle. Liikkuminen oli lähinnä yhdellä jalalla hyppimistä ja sauvojen kevennyksen turvin kävelyä. Susannalla on edelleen kyynärsauvat varalta autossa, sillä hän kokee polven väsyvän helposti.

Polvi tuntuu edelleen siltä, että se yliojentuu toisinaan liikkuessa. Uusimman vamman mukanaan tuoma tunne on erilainen kuin aiemmin Susannan kokema eturistisiteen löysyys. Kävellessä Susanna kertoo pitävänsä polvea pienessä koukistuksessa. Polven päästessä yliojennukseen se alkaa naksumaan ja sattumaan.

Polven nivelrikon tuenta

Miten päädyit OA Reaction Omegaan?

 

Susanna kertoo käyttäneensä paljon polvitukia ja hän tunsi omat oireensa. Hän kertoo olevansa sen tyyppinen henkilö, joka ei jaksa aina mennä kauppaan sovittelemaan.

Sopivan polvituen etsintä internetissä lähinnä ulkomaalaisilla sivuilla kesti noin viikon verran. Susanna huomasi toisten polven sisäsivun painetta vähentävien polvitukien hintojen olevan yli tuhat euroa. Lopulta hän huomasi OA Reactionin löytyvän Jalkaspesialisti.fi sivustolta. Susanna arvosti sitä, että OA Reactionin tilanneille soitetaan tilauksen jälkeen tuotteen sopivuuden varmistamiseksi.

Millaisen asiakaskokemuksen sait Jalkaspesialisti.fi antamasta asiakaspalvelusta?

Oikein loistavan kokemuksen. Susanna koki saaneensa sen verran hyvää palvelua, että hän suositti verkkokauppaa myös ystävilleen.

Miten tuote on helpottanut liikkumistasi?

Susanna kokee, että ilman tukea ei kisaisi frisbeegolfissa. Frisbeegolfin heitossa polvilumpiolle ja polven sisäsivulle tulee paljon painetta. Liike tapahtuu heitoissa nopeasti. Kerran vauhti oli niin kova, että luut osuivat äänekkäästi Susannan mukaan yhteen. Tuen kanssa heitot onnistuvat ongelmitta ja Susanna huomaa tuen selkeästi vähentävän heitoissa ilmenevää polven kipua.

Terveiset muille vastaavan vamman kokeneille

Susanna kertoo oppineensa polvivammoista sen, että polvivamman jälkeen on syytä pyrkiä mahdollisimman nopeasti normaaliin kävelyyn. Liike on lääkettä myös polvivammoissa. Istumalla ja makaamalla polven oire ei parane. Susanna kehottaa hankkimaan tuen tai kyynärsauvat, mikäli oireet estävät normaalin kävelyn. Hänellä polvituki vähensi oireita paremmin kuin särkylääkkeet.

Fysioterapeutti Antti Mässeli kertoo polven asentoa ohjaavien polvitukien olevan usein tehokkaita polven sisäsivun kivussa, erityisesti jos polvessa on samaan aikaan niin sanottu länkisäärisyysasento. Ammattikielellä puhutaan usein polven varus virheasennosta. Toisaalta toisinaan tuen stabiloiva vaikutus voi vähentää oireita neutraalissa polvessa.

OA Reactionin etuina on hinta ja keveys. Tuen verkkomainen rakenne saattaa toimia toisinaan myös polvilumpion oireilussa.

Polven valgus
Pohjalliset ja polvituki ovat usein toimivia tilanteissa, kun polven ulkosivulla on kipua ja polven asento on niin sanotusti pihtipolvinen.
 
Noudata lääkärisi ohjeita jalan varaamisessa. Liike on lääkettä polven oireilussa. Lisää tietoa harjoittelusta saat alaraajafysioterapeutilta.

Varaa aikasi fysioterapiaan

Hoitoon kannattaa hakeutua, mikäli kipu pitkittyy, liittyy traumaan ja jos jalka ei kestä astumista.

Voit varata ajan Myyrmäen Fysioksen toimipisteeseen, jossa alaraajafysioterapiaan erikoistunut terapeutti tai jalkaterapeutti voi tutkia jalkasi, arvioida mahdollisen apuvälinetarpeen sekä suunnitella yksilölliset harjoitteet. Voit lukea lisää Myyrmäen apuvälinevarastosta painamalla tästä.

Polvituet toispuoleiseen polven kipuun

OA Reaction Alpha

Toispuoleiseen polven kipuun. Alpha, jos kipua vasemmalla polven ulkosyrjällä tai oikealla polven sisäsyrjllä

OA Reaction Omega

Toispuoleiseen polven kipuun. Omega, jos kipua vasemmalla polven sisäsyrjällä tai oikealla polven ulkosyrjällä

Apuvälineitä polven kipuun

DonJoy Rotulax polvituki

Saattaa vähentää polven nivelrikosta johtuvaa kipua

Cefar Easy TNS-laite

TNS-laitteen käytöllä voidaan usein vähentää polven nivelrikosta johtuvaa kipua

Kiilatut pohjalliset polven nivelrikkoon

Ulkosivultaan kiilattu pohjallinen ja kompensaatiopohjal- linen

Polven sisäsyrjän kipuun. Suosittelemme lukemaan tuotekuvauksen ennen tilausta

Sisäsivultaan kiilattu pohjallinen ja kompensaatiopohjal- linen

Polven ulkosyrjän kipuun. Suosittelemme lukemaan tuotekuvauksen ennen tilausta

Stabiloiva polvituki

Active X Double Axis polvituki

Perusmallinen käytössä erittäin mukava saranallinen polvituki. Rajoittaa jonkin verran myös yliojennusta.

Polven nivelrikon videoidut harjoitusohjeet 49,90€

Nousujohteisista harjoitteista apua polven nivelrikkoon. Tuotteen lisänä hintaan 24,90euroa

Sivuston jalkaspesialisti.fi sisältö on ainoastaan täydentävää tietoa ja hoidon perustan suunnittelee kuntoutujan tavannut terveydenhuollon ammattilainen.

Polveen kohdistuvissa merkittävissä vammoissa hakeutumaan lääkärin vastaanotolle. Alaraajafysioterapiaan erikoistuneelta terapeutilta tai jalkaterapeutilta saat ohjantaa muun muassa siitä, miten polvea kannattaa kuntouttaa polven erilaisissa vaivoissa. Voit lukea myös lisää polven nivelrikosta sivuiltamme.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusohjeista

Tämän tuotteen ostaja voi hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme tai kirjalliset oirespesifit ohjeet tilauksensa mukaan. Valittavissa olevat harjoitusvideot ja kirjalliset harjoitusohjeet vaihtelevat tuotekohtaisesti.

Alta otsikko klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään parantamaan jalkaterän toimintaa ja ryhtiä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Harjoitteita ei suositella korkean jalkaholvin omaaville tai vaikeista jalkaterän ongelmista kärsiville asiakkaille.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua plantaarifaskiitissa sekä lisäämään sen kuormituskestävyyttä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Monipuolisemmat ja tarkasti kuvatut ohjeet plantaarifaskiittiin saat ostamalla plantaarifaskiitin videoidut harjoitusohjeet verkkokaupastamme.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua päkiän kivussa. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua hallux rigiduksessa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua akillesjänteen tendinopatiassa (1,5cm – 8cm kiinnityskohdasta ilmenevä kipu) sekä lisäämään jalan kuormituskestävyyttä.

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti ja niissä on huomioitu jalan kivun voimakkuus. Tarvittaessa ohje aloitetaan isometrisistä harjoitteista, jonka jälkeen siirrytään eksentrisiin harjoitteisiin sekä muun muassa niin sanottuihin heavy slow harjoitteisiin.

Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Jos kipu jatkuu vaikka käytätte tukea ja noudatatte harjoitusohjetta, niin suosittelemme hakeutumista fysioterapeutin tai jalkaterapeutin vastaanotolle.

Tutkittuun tietoon, käytännön kokemuksiin ja erityisesti alaraajafysioterapian käytänteisiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua vaivaisenluussa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja millaisia oireita jalassa on. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja mikä on vamman aste. Harjoitteet kuvataan esimerkkien avulla ja ohjeissa on eri variaatiot harjoitteille huomioiden liikunnallisesti aktiiviset ja ei niin aktiiviset yksilöt. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.