OA Reaction Alpha polvituki

196,00 

OA Reaction on erinomainen polvituki toispuoleisen polven nivelrikon hoidossa. Lisäksi tuesta hyötyvät esimerkiksi rustovaurion ongelmista kärsivät kuntoutujat. Tuki keventää kipeälle polven puolelle tulevaa kuormitusta.

Poista

Kuvaus

Idea on hieman samanlainen kuin raskaissa ja kalliissa jäykän rungon omaavissa nivelrikkotuissa. Tuki ei ohjaa polven asentoa yhtä paljon kuin edellä mainitut polvituet, mutta on huomattavasti edullisempi, sen kanssa on usein helpompi liikkua ja pukeminen on helpompaa. OA Reaction lievittää nivelrikosta johtuvaa polvikipua useimmiten huomattavasti paremmin kuin tavalliset pehmeät tai saranalliset polvituet.

Polven sisäsivulla olevaan kipuun liittyy toisinaan niin sanottu varus-asento, eli kansanomaisesti kuntoutujalla on länkisääret. Polven ulkosivulla olevaan kipuun liittyy puolestaan monesti niin sanottu valgus-asento, eli hänellä voi olla pihtipolvet. OA Reaction toimii hyvin tällaisissa tapauksissa. Vaativimmissa tapauksissa voi olla aiheellista harkita tukevaa polviortoosia, joka muuttaa polven asentoa tarvittaessa useampia asteita kuin OA Reaction. Ylipainoisille ja ACL- leikatuille tukevampi polviortoosi voi olla parempi vaihtoehto. Tällaiset polvituet ovat kuitenkin kookkaampia ja kaikki eivät koe niiden käyttömukavuutta hyväksi. Lisäksi hinnaltaan tällaiset tuet ovat moninkertaisesti kalliimpia kuin esimerkiksi OA Reaction.

OA-Reactionissa tulee metallinen sivu kivuttomalle puolella polvea ja muovikisko kipupuolelle. Tuen ohjaus voi keventää polven sisä- tai ulkosyrjää. Tutkimuksessa OA Reactionin avulla pystyttiin tutkimuksessa vähentämään polven kiertymistä  ja vähentämään kiertymisnopeutta kun kuntoutujat kävelivät rappusia alaspäin (Kwaees ym. 2018).

Aasiassa on tällä hetkellä tekeillä tutkimus, jonka alustavien tulosten mukaan on pystytty vähentämään polven nivelrikon kipua OA Reactionin avulla noin 6/10:stä noin 3/10:neen. Tuen heti antava kipu lievittävä vaikutus on samansuuntainen kuin kahden viikon kohdalla oleva vaikutus.

OA Reactionin koon ja puolisuuden valinta:

Koon määrittäminen: Mittaus tehdään kahdesta eri kohtaa, seisten:

Polvilumpion keskikohdasta 15cm ylöspäin, josta saadaan reiden ympärys. Toinen ympärysmitta otetaan pohkeen paksuimmasta kohtaa.

Koko | Reiden ympärys | Pohkeen ympärys
S | 39-47cm | 35-36cm
M | 47-53cm | 37-38cm
L | 53-60cm | 39-41cm
XL | 60-67cm | 42-44cm

Polvitukea on kahta eri mallia, Alpha -malli ja Omega -malli. Tästä linkistä pysyt tilaamaan Alpha- mallisen tuen.

Alpha -mallia käytetään vasemmassa jalassa, jos kipu on polvinivelen ulkopuolella tai kivun ollessa oikeassa jalassa polven sisäpuolella.

Polven nivelrikon tuenta
Kuva 1. OA Reaction voi kevyesti avata kivuliasta nivelrakoa polven sisäreunalla ns. länkisäärisyydessä. Tuki voi toimia saman tyyppisesti, jos kyseessä on ns. pihtipolvet. Kuvassa OA Reaction Omega-malli.

 

Tarvittaessa voitte laittaa kysymyksiä tuotteesta sähköpostitse tai jättää sähköpostiin soittopyynnön. Sähköpostiosoite: info@jalkaspesialisti.fi

Jokaiselle OA Reactionin ostajalle soitetaan tilauksen jälkeen ja annetaan vinkkejä tuotteen käytöstä.

Varaa aikasi askeltutkimukseen Fysios Vantaa Myyrmäkeen

Voit varata aikasi askeltutkimukseen Myyrmäkeen painamalla tästä. OA Reaction varastomme sijaitsee Myyrmäen toimipisteessä.

Tuotteen hinta on Myyrmäestä ostettaessa 235 euroa. Käynnillä voimme tehdä tarpeen vaatiessa tukeen pieniä muutoksia. Myyrmäessä voidaan samalla halutessasi arvioida kiilattujen pohjallisten ja TNS-laitteen sopivuutta kivun lievitykseen.

Videolla lisää tuesta enganniksi.

Lähteitä:

Kwaees, T, Richards, J, Rawlinson, G, Charalambous, CP & Chohan, A. Can the use of proprioceptive knee braces have implications in the management of osteoarthritic knees: An exploraty study. Prosthetics and Orthotics International 1 – 8 , 2018.

Lisätiedot

Mitat Ei saatavilla/-tietoa

Saatat myös pitää...