Polven nivelrikon videoidut harjoitusohjeet

49,00 

Polven nivelrikon videoidut harjoitusohjeet koostuvat ohjausvideon lisäksi kolmesta eri tason lihasvoimaharjoitevideosta, tasapainoharjoitevideosta ja liikkuvuusharjoitevideosta.

Saat harjoitusvideot heti käyttöösi

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa. Videot sopivatkin aktiivisille keski-ikäisille polven nivelrikon oireita omaavalle ja toisaalta myös esimerkiksi iäkkäämmälle kuntoutujalle, jolla nivelrikko vaivaa jo hieman enemmän ja toimintakyvyssä alkaa ilmentymään esimerkiksi tasapainon haasteita.

Internetistä löytyy paljon ohjeita siihen, miten kannattaa harjoitella polven nivelrikossa. Ongelmana niissä on usein se, että harjoitteet ovat liian yleisluonteisia ja helppoja, joten ne eivät ole kovinkaan tehokkaita. Toisaalta jotkin yleisluonteiset harjoitteet saattavat ärsyttää kivuliasta niveltä ainakin väliaikaisesti.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

  • Harjoitteet etenevät nousujohteisesti
  • Harjoitteita on kuvattu videoilla, joten oikean suoritustavan omaksuminen on tehty helpoksi
  • Kaikkia videoiden harjoitteita ei tarvitse tehdä samanaikaisesti. Videoilla on kuvailtu se, että mitä harjoitteita kannattaa tehdä huomioiden kipu ja toimintakyky
  • Polven alueen harjoitteiden lisäksi videoilla harjoitteita lonkan ja nilkan alueelle
  • Kerromme mitä harjoittelun osalta kannattaa tehdä silloin, jos polven kivut ovat voimakkaita

Harjoittelusta on tutkimusten mukaan hyötyä polven nivelrikon kuntoutuksessa (1, 2). Polven nivelrikon fysioterapiaan kuuluu aktiivisten omatoimisten harjoitteiden ohjaus. Harjoitusvideoilta saat moninkertaisen määrän harjoitteita kuin esimerkiksi muutamalla fysioterapiakäynnillä. Voit vaihdella harjoitteita videoiden neuvomalla tavalla polven tilanteen muuttuessa.

Huomioithan, että tarvitset harjoitteluun joko yhteensä 2,5 metrisen kevyen vastuksen antavan kuminauhan tai 1,5 metrisen kuminauhan, jonka vastus on raskas. Liikunnallisesti jo aiemmin aktiiviset saattavat tarvita 2,5 metrisen vastuskuminauhan, joka antaa raskaan vastuksen (vastuskuminauhan kuvauksessa voi lukea vaihtoehtoisesti heavy tai extra heavy).

Harjoitusmuotojen välillä ei liene suuria eroja keskenään. Olemme huomioineet tämän harjoitusvideoilla, jossa kerromme esimerkin kautta millaista harjoittelu voisi olla viikkotasolla. Harjoitusviikolla voi olla päiviä, jolloin teette vaikkapa allasharjoitteita. Toisaalta polven nivelrikossa on syytä fysioterapiasuosituksen mukaan tehdä spesifejä harjoitteita, jotka kohdistuvat polven ja lonkan nivelrikon kannalta olennaisiin tuki- ja liikuntaelimistön rakenteisiin (3). Muutamana päivänä voittekin harjoitella itsenäisesti videoiden ohjaamalla tavalla, jolloin keskitytään polven nivelrikon kannalta olennaisiin rakenteisiin.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia. Mikäli teillä on kotona pärjäämisessä ja fyysisessä toimintakyvyssä haasteita, niin suosittelemme hakeutumaan fysioterapiaan.

Voit ostaa harjoitusvideot tämän tuotteen kautta hintaan 49€, jos et halua ostaa samalla polven nivelrikkoon liittyvää apuvälinettä.

Saat videot hintaan 24,90€ kun ostat ne tuotteen lisänä

Videot voidaan hankkia lisähintaan 24,90€, kun videot hankitaan muun tuotteen oston yhteydessä. Voit hankkia nämä harjoitusohjeet alennushintaan näiden tuotteiden kanssa:

 

Lähteitä:

Löydät tuotteen sisältötekstissä käytetyt lähteet täältä.

Huom: kaikkiin tilauksiin lisätään toimitus-/ käsittelykulu, joka on 2 euroa per tilaus.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.