Kahden asteen kantakiila

22,00 

Kantakiilalla voidaan pyrkiä tehostamaan pohjallisen vaikutusta tilanteissa, jossa kantaluu ohjautuu korostuneesti valgukseen tai kun muuten pyritään vähentämään pronaatiota.

Kantakiilalla pyritään ohjaamaan kantaluun aluetta poispäin kantaluun valguksesta ja vähentämään pitkittynyttä pronaatiota. Pääasiallisesti kiilaa käytetään tilanteissa, joissa pyritään helpottamaan jalan supinointia ja kun pronaatio aiheuttaa jalalle kipua tai toimintahäiriötä. Kantaluun kiilaus toimii esimerkiksi tibialis posteriorin toimintahäiriössä. Vaikeissa jalan kiputiloissa voidaan kuitenkin tarvita yksilöllisiä pohjallisia, joissa on suurempi kantaluun kiilaus. Kahden asteen kantakiilaa käytetään myös esimerkiksi plantaarifaskiitissa tai polven etuosan kivussa kivussa, mikäli kuntoutujan kantaluu on korostuneesti valguksessa (katso tuotekuvat).

Vaikeissa jalan haasteissa käännythän lääkärin, alaraajafysioterapeutin tai jalkaterapeutin puoleen. Alaraajafysioterapeutti tai jalkaterapeutti voi ohjauksen lisäksi tarvittaessa tehdä pohjallisiin yksilöllisempiä kiilauksia. Tuotetta ei saa käyttää, mikäli teillä on nilkan nyrjähdyksiä, polven sisäsivun tai jalkaterän ulkosyrjän kipua.

Kahden asteen kantakiilat asetetaan tuotteen liimapinnan avulla pohjallisen pohjaan. Kiilat voidaan vaihtoehtoisesti liimata jalkineen pohjaan kiinni, mutta ne soveltuvat hyvin näiden pohjallisten kanssa käytettäviksi:

Kantakiiloja voidaan käyttää myös ammattilaisen valvonnan alla toisin päin asetettuina (paksumpi puoli ulkosyrjän puolella) kaarijalan kuntoutuksessa tai muutoin ohjaamaan kantaluuta poispäin varuksesta esimerkiksi PowerStep Pinnacle pohjallisten kanssa. Kiilausta käytetään näin päin käytettynä esimerkiksi lyhytaikaisesti nilkan nyrjähdyksen jälkeen tai peroneusjänteen kiputilassa lisäämään kantaluun eversiota. Näin päin käytettynä kiilaukset vaativat kuitenkin ehdottomasti kontrollointia, jotta kantaluuta ja jalkaterää ei ohjata liikaa pronaatioon.

Toimitetaan yhden parin pakkauksissa postilaatikkoonne, ellei tilaus sisällä yli 3cm paksuisia tuotteita. Tuolloin toimitamme tuotteet valitsemaanne Postiin tai Matkahuollon jakelupisteeseen.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.