Yölasta PRO 2

56,00 

Perinteisen mallinen yölasta plantaarifaskiitin ja mm. akillesjänteen kivun hoitoon. Sopii molempiin jalkoihin. Käyttö öisin tai pitkän levon yhteydessä. Yölastahoito on suositeltavaa mm. plantaarifaskiitissa, jos aamuisin ensimmäisen askelen yhteydessä on erityisen paljon kipua. Toimituskulut 2€ per tilaus.

Plantaarifaskiitin harjoitusohjeet TUOTANTO

  • Lisätäänkö harjoitusvideoita tuotteen mukaan? * 

Yölastoilla voidaan saada aikaan helpotusta sitkeän plantaarifaskiitin hoidossa suurimmassa osassa tapauksista (1.). Valtaosa yölastoihin liittyvistä tutkimuksista puoltaa yölastan käyttöä plantaarifaskiitin hoidossa. Tutkimukset ovat tosin olleet yleensä varsin pieniä. (1, 2, 3, 4, 5, 6.)

Hoidon pituus tulisi olla vähintään neljä viikkoa. (1.) Toisissa lähteissä mainitaan jopa kolmen kuukauden hoitoajoista (2). Yölastaa tai säären yläosaan ulottuvaa yösukkaa kannattaa käyttää plantaarifaskiitissa, jos kipua on erityisesti aamuisin ensimmäisen askelen yhteydessä.

Yölastahoito yhdistettynä pohjallisten käyttöön on tutkimuksen mukaan tehokkaampaa plantaarifaskiitin hoidossa kuin pelkkä pohjallisten käyttö. Yölasta on tehokas tapa hoitaa plantaarifaskiittia, mutta suosittelemme myös muita hoitokeinoja, kuten pohjallisia ja harjoittelua. Plantaarifaskiitin hoitopaketin avulla saat monipuolisen avun plantaarifaskiitin hoitoon.

Yölastaa voidaan pitää 90 asteen kulmassa nukuttaessa. Mikäli varvaskiila on käytössä, niin kulma voidaan ainakin alussa jättää 5 astetta vajaaksi 90 asteesta. Jos venytys pitää teitä hereillä, niin loivemmassa kulman pito on perusteltua. Varvaskiila voidaan myös poistaa alussa, jos lastan kanssa on hankaluutta nukkua.

Harkitse Yölasta Dorsal Night Splintiä tai PF8- yösukkaa, jos epäilet PRO 2 tuen häiritsevät untasi tai jalkateräsi on erittäin hoikkarakenteinen. Yösukka ei sovellu mm. silloin, jos isovarpaan tyvinivelessä on toisinaan kipua. Kaikkein vähiten unta häiritsee anterioriset yölastat, kuten Procare anteriorinen yölasta.

Saatte halutessanne lyhennelmän plantaarifaskiitin harjoitusohjelmasta tilaamalla yölastan tai yösukan kauttamme. Kirjoittakaa tuolloin kassalla Tilauksen kommentit -kohtaan: ”Haluan harjoitusohjeet plantaarifaskiittiin”. Vaihtoehtoisesti voitte valita kattavammat nousujohteiset harjoitusvideot plantaarifaskiittiin tuotteen lisänä hintaan 24,90€. Noudattakaa kuitenkin ensisijaisesti mahdollista terapeuttinne antamaa harjoitusohjetta.

HUOM: koon 38,5 – 41 yölastassa toimitusvaikeuksia. Tuotteen saapumisaika varastolle ei ole valitettavasti tiedossa. Suosittelemme tutustumaan verkkokauppamme muihin yölastoihin sillä välin.

Videolla yölastan pukemisohje.

Toimitetaan valitsemaanne Postin automaattiin, Postiin tai Matkahuollon toimipisteeseen. Saatte viestin tuotteen saavuttua perille.

Lähteitä:

(1.) Powell, M, Post WR, Keener J, Wearden S. Effective treatment of chronic plantar fasciitis with dorsiflexion night splints: a crossover prospective randomized outcome study. Foot Ankle Int January 1, 1998

(2.) Batt ME, Tanji JL & Skattum N.  Plantar fasciitis: a prospective randomized clinical trial of the tension night splint. Clin J Sport Med. 1996; 6: 158–162.

(3.) Lee, WC., Wong, WY., Kung, E. & Leung AK. 2012. Effectiveness of adjustable dorsiflexion night splint in combination with accommodative foot orthosis on plantar fasciitis. J Rehabilitation Res Dev. 2012 Vol 49, Numer 10, sivut: 1557–1564

(4.) Sheridan L, Lopez A, Perez A: Plantar fasciopathy treated with dynamic splinting: a randomised controlled trial. Journal of the American Podiatric Medical Association 2010 May–June: 100(2):161-165

(5) Beyzadeoglu, Tahsin & Gokce, Alper & Bekler, Halil 2007. The effectiveness of dorsiflexion night splint added to conservative treatment fot plantar fasciitis. Acta Orthepaedica et Traumatologica Turcica 2007; 41 (3): 220–224.

(6.) Alghadir, Ahmad 2006. Conservative Treatment of Plantar Fasciitis with Dorsiflexion Night Splint and Medial Arch Support: A Prospective Randomized Study. University of Pittsburg. Saatavana osoitteesta: <http://d-scholarship.pitt.edu/9631/1/AhmadAlghadir_ETD2006.pdf> Luettu 16.6.2020

Mitat Ei saatavilla/-tietoa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.