Nilkan nyrjähdyksen videoidut harjoitusohjeet

49,00 

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 65 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä. Harjoitteiden hinta 49€ kun tilaat ne yksittäisenä tuotteena. Ohjeet soveltuvat nilkan nyrjähdyksen jälkeiseksi harjoitteiksi. Ne ovat suunnattu kuitenkin vain ulkosivun nivelsidevamman eli niin sanotun normaalin nilkan nyrjähdyksen jälkeisiksi ohjeiksi.

Saat harjoitusvideot heti käyttöösi

Arvion mukaan noin 5-33% nilkan ulkosyrjän nivelsidevamman kokeneista on kipuoireita vuoden jälkeen traumasta sekä 3-34% inversiovamma uusiutuu kolmen vuoden seurannassa (1). Harjoittelu ja nilkkatuen käyttö ovat tärkeitä tekijöitä nilkan nyrjähdyksen jälkeisessä kuntoutuksessa.

Harjoitteiden avulla pyritään vähentämään riskiä uuteen nyrjähdykseen ja edistämään jalan toimintaa nilkan nyrjähdyksen jälkeen. Uuden nyrjähdyksen riski aiemman nyrjähdyksen jälkeen väheneekin tutkimusten mukaan harjoittelulla miltei puolella (2). Videoiduissa harjoiteohjeissa on huomioitu eri kuntotason omaavat yksilöt muun muassa niin, että useista harjoitteista on helpotetut ja vaikeutetut versionsa.

Valvottu kuntoutukseen ohjaus ja valmiit harjoitusohjeet ovat tutkimusten mukaan todennäköisesti yhtä tehokkaita ennaltaehkäisemään nilkan nyrjähdyksen jälkeen uusia nyrjähdyksiä ja valvottu harjoittelu tarjoaa vain lyhytaikaista lisähyötyä vamman jälkeen (3). Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa tai oireiden kestäessä normaalia kauemmin konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia. Vamman diagnosoinnissa suosittelemme hakeutumaan lääkäriin erityisesti jos jalalle varaaminen vamman jälkeen on kivuliasta.

Harjoitteissa opastetaan kuntoutujaa alkuvaiheessa soveltuvista harjoitteista aina vaativampiin toiminnallisiin harjoitteisiin saakka. Harjoitteiden nousujohteisuus on opastettu selkeästi videoissa. Harjoitteiden nousujohteisuus vaihtelee sen mukaan, millaiset oireet yksilöllä oli heti vamman jälkeen ja miten harjoitteet sujuvat. I asteen vamman kokeneille riittää lyhyempi harjoittelujakso kuin III asteen vamman kokeneille yksilöille. Kudoksen paranemiseen kuluva aika vaihtelee sen mukaan minkä asteen vamma on kyseessä, joten harjoitteissa etenemisessä on eroja lievissä nilkan nyrjähdyksissä verrattuna merkittävämpään nilkan ulkosyrjän vammaan. Videoilla kerrotaan myös siitä, että millaisia oireita I, II ja III asteen nilkan nyrjähdyksessä jalalle aiheutuu.

Videoiduissa harjoitusohjeissa on oma videonsa tasapainolautaharjoitteille. Tasapainolautaharjoittelu onkin tutkimusten mukaan tehokas harjoitusmuoto nilkan nyrjähdyksen jälkeen ennaltaehkäisemään uusia nilkan nyrjähdyksiä (4, 5). Tasapainolauta ei ole kuitenkaan välttämätön väline kun harjoitellaan nilkan nyrjähdyksen videoitujen harjoitusohjeiden ohjaamalla tavalla.

Videoilla opastetaan käytännön testien avulla se, kuinka montaa eri harjoitetta minäkin aikana kannattaa tehdä. Ohjeissa on hyppelyharjoitteita kuvaava osuus, jota voidaan suorittaa, mikäli pystyt ensin suoriutumaan videoilla kuvatuista testeistä.

Tarvitset harjoitteisiin vastuskuminauhan. Voit suorittaa harjoitteita esimerkiksi kotona.

Saat vaihtoehtoisesti videot hintaan 24,90€ kun ostat ne tuotteen lisänä:

Videot voidaan hankkia myös lisähintaan 24,90€, kun videot hankitaan muun tuotteen oston yhteydessä. Voit hankkia nämä harjoitusohjeet alennushintaan näiden tuotteiden kanssa:
Aso Evo nilkkatuki
Aircast Stirrup Classic nilkkatuki
Stabilizing Speed Pro nilkkatuki
CRX remmillinen nilkkatuki
Malleoforce Plus nilkkatuki
Tasapainolauta
Puolipallo tasapainolauta 45cm

 

Lähteitä:

  1. van Rijn R, van Os A, Bernsen R et al.: What Is the Clinical Course of Acute Ankle Sprains? A Systematic Literature Review. Am J Med 2008 Apr, 121(4), 324-331.
  2. Vuurberg G, Hoorntje A,  Wink L et al.:Diagnosis, treatment and prevention of ankle sprains: update of an evidence-based clinical guideline. .Br J Sports Med. 2018 Aug;52 (15), 956.
  3. Feger M, Herb C, Fraser J et al.: Supervised Rehabilitation Versus Home Exercise in the Treatment of Acute Ankle Sprains: A Systematic Review. Clin Sports Med 2015;34.
  4. Audenaert A, Prims J, Reniers G et al.: Evaluation and economic impact analysis of different treatment options for ankle distortions in occupational accident. J Eval Clin Pract 2010 Oct 16(5) 933-939.
  5. Wester J, Jespersen S, Nielsen K et al.: Wobble board training after partial sprains of the lateral ligaments of the ankle: a prospective randomized study. J Ortop Sports Ther. 1996 May, 23(5), 332-336.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusohjeista

Tämän tuotteen ostaja voi hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme tai kirjalliset oirespesifit ohjeet tilauksensa mukaan. Valittavissa olevat harjoitusvideot ja kirjalliset harjoitusohjeet vaihtelevat tuotekohtaisesti.

Alta otsikko klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään parantamaan jalkaterän toimintaa ja ryhtiä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Harjoitteita ei suositella korkean jalkaholvin omaaville tai vaikeista jalkaterän ongelmista kärsiville asiakkaille.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua plantaarifaskiitissa sekä lisäämään sen kuormituskestävyyttä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Monipuolisemmat ja tarkasti kuvatut ohjeet plantaarifaskiittiin saat ostamalla plantaarifaskiitin videoidut harjoitusohjeet verkkokaupastamme.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua päkiän kivussa. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua hallux rigiduksessa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua akillesjänteen tendinopatiassa (1,5cm – 8cm kiinnityskohdasta ilmenevä kipu) sekä lisäämään jalan kuormituskestävyyttä.

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti ja niissä on huomioitu jalan kivun voimakkuus. Tarvittaessa ohje aloitetaan isometrisistä harjoitteista, jonka jälkeen siirrytään eksentrisiin harjoitteisiin sekä muun muassa niin sanottuihin heavy slow harjoitteisiin.

Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Jos kipu jatkuu vaikka käytätte tukea ja noudatatte harjoitusohjetta, niin suosittelemme hakeutumista fysioterapeutin tai jalkaterapeutin vastaanotolle.

Tutkittuun tietoon, käytännön kokemuksiin ja erityisesti alaraajafysioterapian käytänteisiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua vaivaisenluussa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja millaisia oireita jalassa on. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja mikä on vamman aste. Harjoitteet kuvataan esimerkkien avulla ja ohjeissa on eri variaatiot harjoitteille huomioiden liikunnallisesti aktiiviset ja ei niin aktiiviset yksilöt. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.