Kantakorotus 1,2cm

25,00 

Käytetään muun muassa akillesvammojen jälkeiseen hoitoon. Paketissa oletuksena 1kpl kantakorotuksia. Tilaamalla enemmän kuin yhden tuotteen saat tuotteet alennettuun pakettihintaan. Esimerkiksi yhden kantakorotuksen hinta on 19€ per tuote, jos tilaat kaksi kantakorotusta.

Pakettihinta
Määrä Hinnoittelu
2 19,00 
3 + 18,00 
Pakettiin sovelletaan joukkohinnoittelua:

1,2cm korotusta suositellaan käyttämään vain väliaikaisena ratkaisuna esimerkiksi muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen akillesvamman jälkihoitona Walker-mallisen kengän ja suuremman kantakorotuksen jälkeisenä apuvälineenä. Käyttömukavuuden lisäämiseksi kannan keskeltä korkeus on noin 1,0 – 1,1cm. Tuote kannattaa sijoittaa jalkineen oman pohjallisen alle, jotta sitä on mahdollisimman mukava käyttää.

Kantakorotuksia ei suositella käytettäväksi pitkäaikaisesti alaraajojen pituuseron hoidossa. Pitkäaikaiseksi ratkaisuksi alaraajojen pituuseron korjaamiseksi suositellaan pituuseroa korjaavaa kokopohjallista.

Kantakorotuksen käytöllä päkiälle kohdistuva paine lisääntyy ja pohkeelta vaadittava voimantuotto alenee. Jalkaterän optimaalinen toiminta edellyttää hyvää voimantuottoa pohkeen alueen lihaksilta. Kantakorotuksia voidaan kuitenkin käyttää lyhytaikaisesti akilleksen alueen kuntoutuksessa.

Rabusin ym. 2021 tutkimuksen mukaan kantakorotuksen käyttö on tehokkaampaa akilleksen keskikolmanneksen kivun hoidossa kuin eksentriset harjoitteet. Tutkimuksen johtopäätöksen mukaan kantakorotuksen käyttöä voidaan pitää yhtenä ensisijaisena hoitokeinona alueen kivun hoidossa. (Rabusin ym 2021.)

Normaaliin kenkiin 1,2 – 1,5cm kantakorotus on maksikorkeus, mitä jalkineeseen pystyy lisäämään. Muussa tapauksessa pohjetta saatetaan keventää liikaa ja kävellessä kantapää ei pysy jalkineen kantaosassa.

Akillesvamman hoitoa voidaan joissain tapauksissa porrastaa valitsemalla seuraavaksi 1cm kantakorotus ja tai suoraan 0,5cm korotus. Lopulta kävellään ilman kantakorotusta. Jos kantakorotusta joudutaan käyttämään useita viikkoja, niin suosittelemme ehdottomasti hankkimaan myös toisen jalan alle kantakorokkeen tai korotuspohjallisen mm. alaselän ongelmien ennaltaehkäisemiseksi.

Kantakorotuksissa käytetään kestävää EVA-materiaalia, jota käytetään yleisesti muussakin pohjallisten valmistamisessa. Kantakorotuksessa olevan kaksipuoleisen teipin avulla tuote voidaan tarvittaessa kiinnittää jalkineen. Pakkaus sisältää yhden kappaleen kantakorotuksia.

Siirrymme vähitellen käyttämään materiaalina kaksiväristä pinnaltaan hieman aiempaa pehmeämpää, mutta alaosaltaan kovempaa korotuspohjallista. Tuotteen muoto tai käyttötarkoitus ei ole muutoksesta huolimatta muuttunut. Tuotteen käyttömukavuutta ollaan saatu parannettua entisestään. Kategorialtaan kantakorotus on edelleen kova ja se soveltuu erinomaisesti akilleksen kuntoutukseen.

Tuote on valmistettu Suomessa.

Tuote toimitetaan kirjepostina postilaatikkoonne, ellei kokonaistilaukseen kuulu muita yli 3cm korkuisia tuotteita.

 

Lähteitä:

Rabusin, C, Menz, H, McClelland, J, Evans, A, Malliaris, P, Docking, S, Landorf, K, Gerrard, J & Monteanu, S. Efficacy of heel lifts versus calf muscle eccentric exercise for mid-portion Achille tendinopathy (HEALTHY): a randomized trial. British Journal of Sports Medicine. 2021 May; 55 (9): 486 – 492

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.