Aircast Airlift PTTD nilkkatuki

81,00 

Akuutissa tibialis posterior jänteen toimintahäiriössä käytettävä nilkkatuki.

Lattajalan harjoitusohjeet TUOTANTO

Tuen avulla kevennetään tibialis posterioriin kohdistuvaa kuormitusta kävellessä ja seistessä. Tuennan sopivuus voidaan säätää sopivaksi säädettävän tukiremmin ja pumpattavan ilmatyynyn avulla. Ilmaa tuotteeseen on syytä lisätä tarpeen mukaan päivän mittaan. Tukee myös sivuttaisliikkeen osalta. Tuen toimivuuden voi  tuntea heti ensimmäisten askelten yhteydessä.

Tibialis posterior jänteen toimintahäiriön lisäksi käytetään lääkärin ohjeen mukaisesti myös leikkauksen jälkeisenä tukena tai delta- ligamentin venähdyksessä/repeämässä.

Aircast Airlift PTTD nilkkatukea voidaan käyttää alkavassa tibialis posterior toimintahäiriössä 3 – 6 kuukautta (1.).  Tuotetta voidaan käyttää myös arvion mukaan keskivaikeassa tibialis posterior toimintahäiriössä. Se saattaa olla hieman tehokkaampi kivun lievittämisessä kuin pohjalliset. Vasteen mukaan sitä voidaan käyttää myös pohjallishoidon aikana: Aircast Airlift PTTD sisätiloissa liikuttaessa ja ulkona pohjalliset jalkineiden kanssa. Aircast Airlift PTTD:tä voidaan käyttää myös jalkineen oman pohjallisen kanssa, mutta PTTD:tä ja muotoiltua pohjallista ei voi käyttää samanaikaisesti jalkineessa.

Korvamme vähitellen varaston vaihtuessa tuotteen uusitulla versiolla, jossa pumppu on integroitu tuotteen runkoon.

Vinkki käytäntöön ammattilaisille: Airlift PTTD nilkkatuki tukee jalkaa paremmin myös tilanteissa, joissa veneluun alue ohjautuu enemmän vastakkaisen jalkaterän puolelle kuin alas. Tavallisella valmispohjallisella tai yksilöllisellä pohjallisella ei pystytä tukemaan jalkaterää, mikäli veneluu ohjautuu edellä kuvaillulla tavalla virheasentoon. Jalkaterän kuntoutukseen perehtynyt ammattilainen voi testata tähän liittyen navicular drift testin (2), jonka avulla testataan jalkaterän keskiosan medialisoitumista ja epäsuorasti myös jalkaterän etuosan abduktoitumista. Yli 1cm tulos testissä on merkittävä.

(1.) Khazen, Gabriel & Khazen Cesar. Tendoscopy in stage I posterior tibial tendon dysfunction. The Foot and Ankle Clinics. 2012 September; 17 (3): 399 – 406.

(2.) Menz, Hylton. Alternative techniques for the clinical assessment of foot pronation. Journal of the American Podiatric Medical Association. 1998, March, 88 (8), 119 – 129.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.