Aircast Airheel ilmatyynyside

57,90 

Erinomainen hoitokeino plantaarifaskiitin ja akilleksen tendinopatian hoidossa.

Plantaarifaskiitin harjoitusohjeet TUOTANTO

Ilma kulkee kahden eri tyynyn välillä jalkapohjan ja akilleksen alueella. Ilmatyyny tukee pitkittäistä kaarta kävellessään ja dynaaminen ilman vaihtelun avulla pronaatiosta ei tule yhtä repivää kantakalvolle kuin ilman tukea käveltäessä. Erinomainen apuväline ilman kenkää käytettäessä, mutta mahtuu hyvin esimerkiksi lenkkikenkään. Helppo pukea. Plantaarifaskiitissa sopii erityisesti jalkaan, jossa normaali pitkittäinen kaari tai hieman alentunut pitkittäinen kaari. Voi toimia myös korkeakaariseen jalkaan, vaikka ko. jalkatyypissä ei tuekkaan niin paljon kantakalvoa.

Plantaarifaskiitissa:

2005 tehdyssä tutkimuksessa 50 plantaarifaskiitista kärsivää kuntoutujaa jaettiin kahteen ryhmään. Toisessa ryhmässä käytettiin Airheel ilmatyynysidettä ja toisessa 1st Step valmispohjallisia. Ilmatyynysiteen avulla keskitukivaiheen jalkaan kohdistava voima väheni 20,19% ja 1st Stepillä voima kasvoi 1,03%:lla. Kuntoutujat, joiden kivut olivat voimakkaampia hyötyivät AirHeel ilmatyynysiteestä enemmän kuin valmispohjallisista. (1.) Toisaalta valmispohjallisten positiivisesta vaikutuksesta on myös näyttöä plantaarifaskiitissa.

Akillesjänteen tendinopatiassa:

Systemaattisen kirjallisuuskatsauksen mukaan Airheel ilmatyynysiteen käyttö voi olla yhtä tehokasta kuin akilleksen tendinopatiassa yleisesti käytössä olevat tieteellisesti todistetusti toimivat eksentriset harjoitteet (2). Suosittelemme käyttämään ilmatyynysidettä ja tekemään eksentrisiä harjoitteita, jos kipukohta on alle koon 40 jalassa 1 – 8 cm ja yli 39,5 koon jalassa 1,5 – 9 cm päässä akilleksen kiinnityskohdasta. Nilkan takana olevaa ilmatyynyn korkeutta voidaan säätää irrottamalla tyyny ja kiinnittämällä se uuteen kohtaan.

 

Saatte tuen mukana plantaarifaskiitin hoitoon suunnatun lyhennetyn harjoitusohjelman. Kirjoittakaa tilatessanne Tilauksen kommentit- kohtaan ”haluan ohjeen eksentrisestä harjoittelusta”, jos haluattekin ohjeen akilleksen tendinopatiaan (kipukohta 2 – 8cm ylöspäin jänteen kiinnityskohdasta) kohdennetun harjoitusohjelman. Eksentrisiä harjoitteita pidetään akilleksen tendinopatian hoidossa yhtenä parhaista hoitokeinoista. Tarvittaessa ohje aloitetaan isometrisistä harjoitteista, jonka jälkeen siirrytään eksentrisiin harjoitteisiin ja sitten oireiden perusteella korkean intensiteetin lihasvoimaharjoitteisiin. Harjoiteohje ei kuitenkaan korvaa teille annettuja yksilöllisiä ohjeita. Jos kipu jatkuu vaikka käytätte tukea ja noudatatte harjoitusohjetta, niin suosittelemme hakeutumista fysioterapeutin tai jalkaterapeutin vastaanotolle.

38 koon jalkaan suositellaan S-koon ilmatyynysidettä. Jos päkiänne on kuitenkin leveä, niin M-koon ilmatyynyside saattaa olla parempi vaihtoehto. Käytetään sukan päällä. Ei suositella käytettävissä samanaikaisesti jalkineessa, jossa on pitkittäisholvia tukeva pohjallinen.

Tämä tuote toimitetaan kirjepostina postilaatikkoonne, ellei kokonaistilaukseen kuulu muita yli 3cm korkuisia tuotteita (tuolloin toimitamme tuotteet lähimpään Postin automaattiin tai Postiin). Tuotepakkaus avataan, jotta tilaus mahtuu kirjepostiin. Lähetys sisältää myös alkuperäisen pakkauksen. Kirjoittakaa tilauksen tietoihin, mikäli haluatte tuotteen postipakettina lähimpään Postiin tai Postin automaattiin.

 

Lähteitä:

(1.) Kavros, Steven 2005. The Efficasy of a Pneumatic Compression Device in the Treatment of Plantar Fasciitis. Journal of Applied biomechanics 21 (4): 404–413

(2.) Scott, Lisa, Munteanu, Shannon & Menz Hylton 2015. Effectiveness of Orthotic Devices in the Treatment of Achilles Tendinopathy: A Systematic Review. Sports Medicine, January 2015; Vol 45, Issue 1 95–110

Koko

S= – 39, M= 39 – 42, L= 42 –

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusvideoista

Tämän tuotteen ostajana voit hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme.

Alta otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.