Aircast Airheel ilmatyynyside

59,90 

Erinomainen hoitokeino plantaarifaskiitin ja akilleksen tendinopatian hoidossa.

Tuotteella ilmainen toimitus Suomeen!
Valitse koko nähdäksesi saatavuuden
Poista

Kuvaus

Ilma kulkee kahden eri tyynyn välillä jalkapohjan ja akilleksen alueella. Ilmatyyny tukee pitkittäistä kaarta kävellessään ja dynaaminen ilman vaihtelun avulla pronaatiosta ei tule yhtä repivää kantakalvolle kuin ilman tukea käveltäessä. Erinomainen apuväline ilman kenkää käytettäessä, mutta mahtuu hyvin esimerkiksi lenkkikenkään. Helppo pukea. Plantaarifaskiitissa sopii erityisesti jalkaan, jossa normaali pitkittäinen kaari tai hieman alentunut pitkittäinen kaari. Voi toimia myös korkeakaariseen jalkaan, vaikka ko. jalkatyypissä ei tuekkaan niin paljon kantakalvoa.

Plantaarifaskiitissa:

2005 tehdyssä tutkimuksessa 50 plantaarifaskiitista kärsivää kuntoutujaa jaettiin kahteen ryhmään. Toisessa ryhmässä käytettiin Airheel ilmatyynysidettä ja toisessa 1st Step valmispohjallisia. Ilmatyynysiteen avulla keskitukivaiheen jalkaan kohdistava voima väheni 20,19% ja 1st Stepillä voima kasvoi 1,03%:lla. Kuntoutujat, joiden kivut olivat voimakkaampia hyötyivät AirHeel ilmatyynysiteestä enemmän kuin valmispohjallisista. (1.) Toisaalta valmispohjallisten positiivisesta vaikutuksesta on myös näyttöä plantaarifaskiitissa.

Akillesjänteen tendinopatiassa:

Systemaattisen kirjallisuuskatsauksen mukaan Airheel ilmatyynysiteen käyttö voi olla yhtä tehokasta kuin akilleksen tendinopatiassa yleisesti käytössä olevat tieteellisesti todistetusti toimivat eksentriset harjoitteet (2). Suosittelemme käyttämään ilmatyynysidettä ja tekemään eksentrisiä harjoitteita, jos kipukohta on alle koon 40 jalassa 1 – 8 cm ja yli 39,5 koon jalassa 1,5 – 9 cm päässä akilleksen kiinnityskohdasta. Nilkan takana olevaa ilmatyynyn korkeutta voidaan säätää irrottamalla tyyny ja kiinnittämällä se uuteen kohtaan.

 

Saatte tuen mukana plantaarifaskiitin hoitoon suunnatun harjoitusohjelman. Kirjoittakaa tilatessanne Tilauksen kommentit- kohtaan ”haluan ohjeen eksentrisestä harjoittelusta”, jos haluattekin ohjeen akilleksen tendinopatiaan (kipukohta 2 – 8cm ylöspäin jänteen kiinnityskohdasta) kohdennetun harjoitusohjelman. Eksentrisiä harjoitteita pidetään akilleksen tendinopatian hoidossa yhtenä parhaista hoitokeinoista. Tarvittaessa ohje aloitetaan isometrisistä harjoitteista, jonka jälkeen siirrytään eksentrisiin harjoitteisiin ja sitten oireiden perusteella korkean intensiteetin lihasvoimaharjoitteisiin. Harjoiteohje ei kuitenkaan korvaa teille annettuja yksilöllisiä ohjeita. Jos kipu jatkuu vaikka käytätte tukea ja noudatatte harjoitusohjetta, niin suosittelemme hakeutumista fysioterapeutin tai jalkaterapeutin vastaanotolle.

38 koon jalkaan suositellaan S-koon ilmatyynysidettä. Jos päkiänne on kuitenkin leveä, niin M-koon ilmatyynyside saattaa olla parempi vaihtoehto.

Harkitse myös samalla periaatteella toimivaa edullista Achilloforce AIR ilmatyynysidettä.

Tämä tuote toimitetaan kirjepostina postilaatikkoonne, ellei kokonaistilaukseen kuulu muita yli 3cm korkuisia tuotteita (tuolloin toimitamme tuotteet lähimpään Postin automaattiin tai Postiin).

Lähteitä:

(1.) Kavros, Steven 2005. The Efficasy of a Pneumatic Compression Device in the Treatment of Plantar Fasciitis. Journal of Applied biomechanics 21 (4): 404–413

(2.) Scott, Lisa, Munteanu, Shannon & Menz Hylton 2015. Effectiveness of Orthotic Devices in the Treatment of Achilles Tendinopathy: A Systematic Review. Sports Medicine, January 2015; Vol 45, Issue 1 95–110

Lisätiedot

Koko

S= – 39, M= 39 – 42, L= 42 –