Aircast Airheel ilmatyynyside

(4 tuotearviota)

56,90 

Erinomainen hoitokeino plantaarifaskiitin ja akilleksen tendinopatian hoidossa.

 • Lisätäänkö harjoitusohjeita tuotteen mukaan? * 

Ilma kulkee kahden eri tyynyn välillä jalkapohjan ja akilleksen alueella. Ilmatyyny tukee pitkittäistä kaarta kävellessään ja dynaaminen ilman vaihtelun avulla pronaatiosta ei tule yhtä repivää kantakalvolle kuin ilman tukea käveltäessä. Erinomainen apuväline ilman kenkää käytettäessä, mutta mahtuu hyvin esimerkiksi lenkkikenkään. Helppo pukea. Plantaarifaskiitissa sopii erityisesti jalkaan, jossa normaali pitkittäinen kaari tai hieman alentunut pitkittäinen kaari. Voi toimia myös korkeakaariseen jalkaan, vaikka ko. jalkatyypissä ei tuekkaan niin paljon kantakalvoa.

Plantaarifaskiitissa:

2005 tehdyssä tutkimuksessa 50 plantaarifaskiitista kärsivää kuntoutujaa jaettiin kahteen ryhmään. Toisessa ryhmässä käytettiin Airheel ilmatyynysidettä ja toisessa 1st Step valmispohjallisia. Ilmatyynysiteen avulla keskitukivaiheen jalkaan kohdistava voima väheni 20,19% ja 1st Stepillä voima kasvoi 1,03%:lla. Kuntoutujat, joiden kivut olivat voimakkaampia hyötyivät AirHeel ilmatyynysiteestä enemmän kuin valmispohjallisista. (1.) Toisaalta valmispohjallisten positiivisesta vaikutuksesta on myös näyttöä plantaarifaskiitissa.

Akillesjänteen tendinopatiassa:

Systemaattisen kirjallisuuskatsauksen mukaan Airheel ilmatyynysiteen käyttö voi olla yhtä tehokasta kuin akilleksen tendinopatiassa yleisesti käytössä olevat tieteellisesti todistetusti toimivat eksentriset harjoitteet (2). Suosittelemme käyttämään ilmatyynysidettä ja tekemään eksentrisiä harjoitteita, jos kipukohta on alle koon 40 jalassa 1 – 8 cm ja yli 39,5 koon jalassa 1,5 – 9 cm päässä akilleksen kiinnityskohdasta. Nilkan takana olevaa ilmatyynyn korkeutta voidaan säätää irrottamalla tyyny ja kiinnittämällä se uuteen kohtaan.

 

38 koon jalkaan suositellaan S-koon ilmatyynysidettä. Jos päkiänne on kuitenkin leveä, niin M-koon ilmatyynyside saattaa olla parempi vaihtoehto. Käytetään sukan päällä. Ei suositella käytettävissä samanaikaisesti jalkineessa, jossa on pitkittäisholvia tukeva pohjallinen.

Tämä tuote toimitetaan kirjepostina postilaatikkoonne, ellei kokonaistilaukseen kuulu muita yli 3cm korkuisia tuotteita (tuolloin toimitamme tuotteet lähimpään Postin automaattiin tai Postiin). Tuotepakkaus avataan, jotta tilaus mahtuu kirjepostiin. Lähetys sisältää myös alkuperäisen pakkauksen. Kirjoittakaa tilauksen tietoihin, mikäli haluatte tuotteen postipakettina lähimpään Postiin tai Postin automaattiin.

Voitte tilata halutessanne tämän tuotteen mukana seuraavat harjoitusohjeet:

 • Plantaarifaskiitin videoidut harjoitusohjeet: Alkutason huomioivat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.
 • Plantaarifaskiitin lyhennetty kirjallinen harjoitusohje.
 • Akillesjänteen tendinopatian nousujohteinen kirjallinen harjoitusohje on suunniteltu akillesjänteen kivun vähentämiseksi. Ohjeissa yhdistellään isometrisiä, eksentrisiä ja raskaita harjoitteita hitaalla tahdilla.

Kirjalliset tai videoidut harjoitusohjeet ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Harjoitteiden suorittaminen täytyy lopettaa, jos jalan kipu pahenee. Konsultoithan alaraajavaivoihin erikoistunutta terveydenhuollon ammattilaista ennen harjoitteiden aloittamista, mikäli teillä on vaikeita jalan ongelmia.

 

Lähteitä:

(1.) Kavros, Steven 2005. The Efficasy of a Pneumatic Compression Device in the Treatment of Plantar Fasciitis. Journal of Applied biomechanics 21 (4): 404–413

(2.) Scott, Lisa, Munteanu, Shannon & Menz Hylton 2015. Effectiveness of Orthotic Devices in the Treatment of Achilles Tendinopathy: A Systematic Review. Sports Medicine, January 2015; Vol 45, Issue 1 95–110

Koko

S= – 39, M= 39 – 42, L= 42 –

4 arviota tuotteelle Aircast Airheel ilmatyynyside

 1. Jari

  Asteikolla 1-5 arvosana on 5.

 2. Jalkaspesialisti.fi

  Hei Ari!

  Kiitos tuotearvostelustasi ja toisaalta pahoittelut, että ommel on lähtenyt purkautumaan! Juttelimmekin puhelimessa. 12/2022 – 1/2023 tuote-erissä vastaavaa on havaittu muutamassa tapauksessa. Olemme reklamoineet valmistajaa asiasta ja tarkastamme nyt saapuvat tuotteet ennen lähetystä. Valmistaja on ottanut asian käsittelyyn ja luotan heidän reagointikykyyn ongelman korjaamisessa. Mikäli vastaavaa tapahtuu muillekin, niin olettehan meihin yhteydessä. Kuva auttaa reklamaatiossa. Tällaisen tapahtuessa kohtuullisen pian tuotteen käyttöönoton jälkeen tilaaja saa korvaavan ehjän tuotteen tilalle. Sinällään tuote on helppokäyttöinen, erittäin toimiva ja useimmiten auttaa kivun hallinnassa akillesjänteen tendinopatiassa sekä plantaarifaskiitissa.

  Mukavaa kevään odotusta!

 3. Ari

  Tilasin Aircast Airheel -ilmatyynysiteen. Siteen Aircast -tekstin sisältävän tarranauhan osan ommel lähti purkautumaan parin käyttökerran jälkeen. Ompelin koko sauman uudelleen. Tämän jälkeen side on toiminut toivotulla tavalla. Käytän sidettä kroonisen akillesjänteen tulehduksen oireiden lievittämiseen. Arvosana 3 ompelutyön huonon laadun vuoksi.

 4. Ilmari

  Tuki on helppo ja nopea pukea päälle ja se on toistaiseksi mahtunut hyvin kaikkiin käyttämiini kenkiin. Ahtaamilla kengillä jalkapohjan
  edessä olevaan kaareen saattaa tulla vähän turhan paljon painetta, mutta pääosin tukea ei käytettäessä edes huomaa. Tuki selvästi
  poistaa painetta kantapään alueelta ja sen myötä lievittää plantaarifaskiitistä johtuvia kipuja. Miinusta on annettava siitä,
  että tarrakiinnikkeen päälle tulevan osan kiinnitys on melko heikko. Lanka katkesi jo n. parin viikon käytön jälkeen ja lähti
  purkautumaan. Sain tilalle uuden tuotteen, mutta siitäkin lähti sama kohta purkautumaan jo alle viikon käytön jälkeen, vaikka olin uuden
  kanssa vielä varovaisempi, enkä laittanut sitä erityisen kireällekään. Voi tietysti olla, että osaa on tullut vedettyä
  esim. tukea pois otettaessa tms., mutta siltikin kiinnityksessä on parantamisen varaa. Kiinnitys on toki itse korjattavissa.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Shopping Cart

Lisätietoa harjoitusohjeista

Tämän tuotteen ostaja voi hankkia pääsyn alaraajafysioterapeutin suunnittelemiin harjoitusvideoihin videoportaalissamme tai kirjalliset oirespesifit ohjeet tilauksensa mukaan. Valittavissa olevat harjoitusvideot ja kirjalliset harjoitusohjeet vaihtelevat tuotekohtaisesti.

Alta otsikko klikkaamalla löydät tarkemmat harjoitekohtaiset esittelyt:

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Harjoitteilla pyritään edistämään jalan ryhtiä lievässä lattajalassa, mutta osa harjoitteista soveltunee myös merkittävämpään lattajalkaan. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjoitteita lonkalle ja venytyksiä pohkeelle, joita voi tehdä videon opastamissa tilanteissa tarvittaessa.

Alaraajafysioterapian käytäntöihin ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Harjoitteet on suunniteltu polven nivelrikon kuntoutukseen. Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Videoilla on lihasvoimaharjoitteiden lisäksi erilliset osiot tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteille, joita tehdään videoiden ohjeistuksen perusteella vain tarvittaessa.

Voit valita videot vain tiettyjen polven nivelrikon tuotteiden lisänä 24,90€ lisähintaan.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen terapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat noin 30 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään parantamaan jalkaterän toimintaa ja ryhtiä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Harjoitteita ei suositella korkean jalkaholvin omaaville tai vaikeista jalkaterän ongelmista kärsiville asiakkaille.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua plantaarifaskiitissa sekä lisäämään sen kuormituskestävyyttä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Monipuolisemmat ja tarkasti kuvatut ohjeet plantaarifaskiittiin saat ostamalla plantaarifaskiitin videoidut harjoitusohjeet verkkokaupastamme.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua päkiän kivussa. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua hallux rigiduksessa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua akillesjänteen tendinopatiassa (1,5cm – 8cm kiinnityskohdasta ilmenevä kipu) sekä lisäämään jalan kuormituskestävyyttä.

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti ja niissä on huomioitu jalan kivun voimakkuus. Tarvittaessa ohje aloitetaan isometrisistä harjoitteista, jonka jälkeen siirrytään eksentrisiin harjoitteisiin sekä muun muassa niin sanottuihin heavy slow harjoitteisiin.

Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa. Jos kipu jatkuu vaikka käytätte tukea ja noudatatte harjoitusohjetta, niin suosittelemme hakeutumista fysioterapeutin tai jalkaterapeutin vastaanotolle.

Tutkittuun tietoon, käytännön kokemuksiin ja erityisesti alaraajafysioterapian käytänteisiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään vähentämään jalan kipua vaivaisenluussa sekä lisäämään jalan toimintakykyä. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja millaisia oireita jalassa on. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjeet koostuvat harjoitteista, joiden avulla pyritään lisäämään jalan toimintakykyä nilkan nyrjähdyksen jälkeen sekä vähentämään riskiä uuteen nilkan nyrjähdykseen. Harjoitetaso etenee huomioiden, kuinka kauan nilkan nyrjähdyksestä on mennyt aikaa ja mikä on vamman aste. Harjoitteet kuvataan esimerkkien avulla ja ohjeissa on eri variaatiot harjoitteille huomioiden liikunnallisesti aktiiviset ja ei niin aktiiviset yksilöt. Harjoitusohjelma ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi alaraajafysioterapiaan erikoistuneen ammattilaisen tai jalkaterapeutin tekemää yksilöllistä harjoitusohjelmaa.