Kuvassa jalkaterä, jonka pitkittäinen kaari on lievästi alentunut. Pitkittäisen kaaren muodon näkee jalan sisäsivulta. Kaarta on syytä katsoa silloin kun seisot jaloillasi.

Kaari on voi olla istuessa tai muutoin kun et seiso jaloillasi suurempi kuin seistessäsi. Tuolloin erityisesti jalan ryhdin harjoittelu on kannattavaa.

Lievän lattajalan/ lievästi alentuneen pitkittäisen kaaren omaavat kuntoutujat voivat hyötyä merkittävästi sarjavalmisteisista pohjallisista, joita löydät sivustoltamme.

Pitkittyneistä jalan ongelmista kärsiviä kuntoutujia suosittelemme menemään jalkaterään erikoistuneen fysioterapeutin, jalkaterapeutin tai lääkärin vastaanotolle.

Lievästi alentuneesta pitkittäiskaaren omaavasta jalasta saattaa jäädä kuvan mukainen jalanjälki alustaan. Hyvä tapa tarkastella tätä on katsoa suihkun jälkeen lattialle jäävää märkää jalanjälkeä.


Rehband Proactive Mid Arch

Erinomainen yleispohjallinen suurimmalle osalle jaloista. Proactiven dynaaminen tuenta toimii erityisesti niille kenen pitkittäinen jalkaterän kaari on normaali tai hieman madaltunut. Proactive mid arch on myös turvallinen valinta korkeaan pitkittäiseen jalkaterän kaareen. Korkeakaarisen jalan omaavat eivät saa pohjallisesta voimakasta pitkittäiskaaren tukea, mutta tuote tasoittaa jalan painetta kävellessä tai esimerkiksi juostessa. Vaikeissa jalkaterän ongelmissa konsultoithan alaraajoihin erikoistunutta fysioterapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Currex Mid Arch

Erinomainen yleispohjallinen suurimmalle osalle jaloista. Currexin dynaaminen tuenta toimii erityisesti niille kenen pitkittäinen jalkaterän kaari on normaali tai hieman madaltunut. Currex Mid Arch on myös turvallinen valinta korkeaan pitkittäiseen jalkaterän kaareen. Korkeakaarisen jalan omaavat eivät saa pohjallisesta voimakasta pitkittäiskaaren tukea, mutta tuote tasoittaa jalan painetta kävellessä tai esimerkiksi juostessa. Vaikeissa jalkaterän ongelmissa konsultoithan alaraajoihin erikoistunutta fysioterapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Currex Low Arch

Erinomainen yleispohjallinen suurimmalle osalle jaloista. Currexin dynaaminen tuenta toimii erityisesti niille kenen pitkittäinen jalkaterän kaari on hieman madaltunut tai madaltunut. Vaikeissa jalkaterän ongelmissa konsultoithan alaraajoihin erikoistunutta fysioterapeuttia tai jalkaterapeuttia.