« Takaisin

Aircast Airheel ilmatyynysideErinomainen hoitokeino plantaarifaskiitin ja akilleksen tendinopatian hoidossa. 2005 tehdyssä tutkimuksessa 50 plantaarifaskiitista kärsivää kuntoutujaa jaettiin kahteen ryhmään. Toisessa ryhmässä käytettiin AirHeel ilmatyynysidettä ja toisessa 1st Step valmispohjallisia. AirHeel ilmatyynysiteen avulla keskitukivaiheen jalkaan kohdistava voima väheni 20,19% ja 1st Stepillä jalkaan kohdistuva voima kasvoi 1,03%:lla. Kuntoutujat, joiden kivut olivat voimakkaampia hyötyivät AirHeel ilmatyynysiteestä enemmän kuin valmispohjallisista. (Kavros 2005.) Toisaalta valmispohjallisten positiivisesta vaikutuksesta on myös näyttöä plantaarifaskiitissa. 

Lisäksi systemaattisen kirjallisuuskatsauksen mukaan AirHeel ilmatyynysiteen käyttö voi olla yhtä tehokasta kuin akilleksen tendinopatiassa yleisesti käytössä olevat tieteellisesti todistetusti toimivat eksentriset harjoitteet (Scott, Munteanu & Menz 2015). Suosittelemme käyttämään ilmatyynysidettä ja tekemään eksentrisiä harjoitteita, jos kipukohta on alle koon 40 jalassa 1 - 8 cm ja yli 39,5 koon jalassa 1,5 - 9 cm päässä akilleksen kiinnityskohdasta. Nilkan takana olevaa ilmatyynyn korkeutta voidaan säätää irrottamalla tyyny ja kiinnittämällä se uuteen kohtaan. 

Ilma kulkee kahden eri tyynyn välillä jalkapohjan ja kantapään takana. Ilmatyyny tukee pitkittäistä kaarta kävellessään ja dynaaminen ilman vaihtelu parantaa verenkiertoa sekä vähentää turvotusta. Erinomainen apuväline ilman kenkää käytettäessä, mutta mahtuu hyvin esimerkiksi lenkkikenkään. Helppo pukea.

Saatte tuen mukana plantaarifaskiitin hoitoon suunnatun harjoitusohjelman. Kirjoittakaa tilaukseen lisäkenttä- kohtaan "haluan ohjeen eksentrisestä harjoittelusta", jos haluattekin ohjeen akilleksen tendinopatiaan (kipukohta 2 - 8cm ylöspäin jänteen kiinnityskohdasta) kohdennetun harjoitusohjelman. Eksentrisiä harjoitteita pidetään tällä hetkellä akilleksen tendinopatian hoidossa jopa parhaana hoitokeinona. Harjoiteohje ei kuitenkaan korvaa teille annettuja yksilöllisiä ohjeita. Jos kipu jatkuu vaikka käytätte tukea ja noudatatte harjoitusohjetta, niin suosittelemme hakeutumista fysioterapeutin tai jalkaterapeutin vastaanotolle.

38 koon jalkaan suositellaan S-koon ilmatyynysidettä. Jos päkiänne on kuitenkin leveä, niin M-koon ilmatyynyside saattaa olla parempi vaihtoehto. 

Lähteitä:

Kavros, Steven 2005. The Efficasy of a Pneumatic Compression Device in the Treatment of Plantar Fasciitis. Journal of Applied biomechanics 21 (4): 404–413

Scott, Lisa, Munteanu, Shannon & Menz Hylton 2015. Effectiveness of Orthotic Devices in the Treatment of Achilles Tendinopathy: A Systematic Review. Sports Medicine, January 2015; Vol 45, Issue 1 95–110

Toimituskulut 0 €!

Hinta:61.90 €

Vaihtoehdot

Tuote
S= <39
M= 39 - 42
L= >42

Suosittelemme myös

Pro 2 yösukka

Pro_2_yosukka_uusi_2018-08-21_at_16.27.54.png&width=280&height=500
Sopii vasempaan ja oikeaan jalkaan. Sukka on tarkoitettu käytettäväksi yöllä tai muutoin levossa plantaarifaskiitin ja mm..
Hinta: 36.00 €

Elements Stretch Up

Elements_sukka2.png&width=280&height=500
Sopii vasempaan ja oikeaan jalkaan. Sukka on tarkoitettu käytettäväksi yöllä tai muutoin levossa plantaarifaskiitin ja mm..
Hinta: 54.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »