Plantaarifaskiitin videoidut harjoitusohjeet

Tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvat alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin suunnittelemat harjoitusvideot koostuvat yli 20 minuutin videomateriaaleista, joissa kuvataan harjoitteet käytännössä.

Kuvaus

Harjoitteet etenevät nousujohteisesti, ja niissä on huomioitu eri kuntotason omaavat asiakkaat. Mukana lisäharjotteita lattajalkaan, joita voi tehdä tarvittaessa.

Plantaarifaskiitissa tehokkaaksi hoitomuodoksi on osoittautunut nousujohtoinen, erityisesti jalkaterapeuteille ja fysioterapeuteille tuttu korkeaintensiteettinen lihasvoimaharjoittelu (Ratleff 2015). On kuitenkin huomioitava, että plantaarifaskiitissa harjoittelulla ei aina saada heti tuloksia. Muutaman viikon tuloksettoman harjoittelun jälkeen ei kannata antaa periksi. Sen täytyy olla sopivan haastavaa, mutta kipu ei saa jäädä treenikerran jälkeen pitkäksi aikaa päälle. Harjoittelun jälkeisenä vuorokautena kipu ei saa olla pahempaa kuin ennen harjoituksen tekemistä. Erittäin kivuliaassa tilanteessa heti ei kannata aloittaa kaikkein rankimmista rappusharjoitteista, mutta vähitellen vaikeustasoa on syytä nostaa.

Vaikka harjoitteet on valittu erittäin tarkasti ja niissä on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan yksilöllisyys, niin ne eivät kuitenkaan saa korvata teille mahdollisesti yksilöllisesti ohjattuja harjoitteita. Erityisesti vaikeissa jalan ongelmissa konsultoithan lääkäriä, alaraajafysioterapiaan erikoistunutta terapeuttia tai jalkaterapeuttia.

Tarvitset harjoitteisiin vastuskuminauhan.

Tuote lisätään ostoskoriin muun tuotteen oston yhteydessä. Voit hankkia tämän harjoitusohjeen näiden tuotteiden kanssa:

Plantaarifaskiitin hoitopakettiin on lisätty samaan hintaan kuulumaan myös eri lähtötasot huomioiva nousujohteinen harjoitusvideo.

Ratleff, M. S., Mølgaard, M. C., Fredberg, U., Kaalund, S., Andersen, K. B., Jensen, T. T., Aaskov, S. & Olensen, J. L. High-load strength training improves outcome in patients with plantar fasciitis: A randomized controlled trial with 12-month follow-up. Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports. 2015: 25: e292-e300.