Diabetes ja jalkaterä

Vaikeista diabetekseen liittyvistä jalkaterän ongelmista kärsivät henkilöt saavat terveyskeskuksen tai sairaalan kautta yksilöllisiin pohjallisiin maksusitoumuksen, mutta kannattaa kiinnittää myös huomiota ennaltaehkäiseviin toimiin. Pelkkä geelipohjallinen ei ole riittävä ratkaisu. Ennen yksilöllisten tukipohjallisten käyttöönottoa on hyvä ottaa käyttöön sarjavalmisteiset pohjalliset ennaltaehkäisemään ryhtimuutoksia ja haavaumia.

Sarjavalmisteisella pohjallisella voidaan tasoittaa tehokkaasti jalkaan kohdistuvia painepiikkejä ja ne ovat selkeästi edullisemmat kuin yksilölliset pohjalliset (Paton 2012). Pohjalliselta vaaditaan riittäviä tukiominaisuuksia. Rungoltaan pohjallisen tulisi olla tukeva, jossa on pehmeä pinta jakaen kuormituksen paremmin kuin pelkkä pehmeä pohjallinen (Huppin 2012). Motion Control pohjallisessa yhdistyy pohjallisen rungon tukiominaisuudet ja pinnan pehmeys.

Jalkaspesialistin valinnat diabeetikolle

Motion Control Pohjalliset

Motion Control on erinomainen yleispohjallinen. Sopii esimerkiksi plantaarifaskiittiin, tukemaan lievää lattajalkaa, päkiäkipuun, känsäytymien ja neuropaattisen kivun hoitoon ja lievittämään kipua paljon seisomatyötä tekevillä henkilöillä. Toimii myös ennaltaehkäisevästi alkuvaiheen diabeteksessa, hidastaen yhdessä harjoittelun kanssa jalkaterän muutoksia sekä lievittää kipua ennen yksilöllisten tukipohjallisten käyttöönottoa.

43 euroa

Vasemmalla jalkaan kohdistuva paine kävellessä ilman kenkää, keskellä paine jalkine jalassa ja oikealla jalkaan kohdistuva paine hyvän pohjallisen ja kengän kanssa.